PUPI očekuje smanjenje plata i penzija

Iz PUPI-a su rekli da je vlast svojom pljačkaškom privatizacijom uništila sve što su penzioneri decenijama stvarali
2 komentar(a)
penzioneri, Foto: Shutterstock
penzioneri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2015. 12:43h

Vlada, prema saznanjima Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI), planira da uskoro smanji plate i penzije.

Iz Predsjedništva PUPI-a je saopšteno da je ta partija ozbiljno zabrinuta za položaj i životni opstanak, pogotovo onih sa malim ili najmanjim primanjima.

„I ovako se sa 100 ili 200 eura ne može preživjeti, a kamoli živjeti, što je tuga od života. Preko 65 hiljada penzionera prima penziju ispod 271 euro, odnosno prosječne penzije, a skoro svaki penzioner izdržava najmanje jednog ili više članova porodice, pa kakav je to život i standard. Za penzionera je i jedan euroveliki“, navodi se u saopštenju.

Iz PUPI-a su rekli da je vlast svojom pljačkaškom privatizacijom uništila sve što su penzioneri decenijama stvarali.

„Tim gore što cijene svih roba i usluga svakim danom rastu, o čemu govore zvanični podaci, bilo da se radi o zelenoj pijaci, električnoj energiji ili vodi. Porez i najveća sirotinja mora platiti, pa i prisilnim putem, iako tim osobama treba materijalna pomoć“, kazali su iz PUPI-a.

Ta partija je, kako su naveli, zato pozvala sve penzionere i građane, da udruže svoje snage kako bi se spriječilo dalje propadanje države i njenih građana, kao i Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).

„Zato PUPI apeluje na sve penzionere i patriotski orjentisane građane da ozbiljno razmisle o sebi, svojim potomcima i svojoj državi, tako da svi dođu na zakazane proteste, radi smjene ove otuđene i nenarodne vlasti, za svako naknadno kajanje biće kasno“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: