U subotu Nacionalni Rotari Dan i humanitarna akcija

Događaju će pored rotarijanaca i njihovih gostiju iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BIH, Grčke i Albanije, prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora Crne Gore
4 komentar(a)
Budva, Foto: Vuk Lajović
Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.08.2015. 11:14h

Rotari Dan Crne Gore biće obilježen u subotu na ostrvu Sveti Nikola u Budvi, kada će i započeti velika humanitarna akcija za porodiljsko odjeljenje bolnice Kotor.

Rotari klub Budva po peti put organizuje veliko ljetnje okupljanje rotarijanaca, pripadnika najveće humanitarne organizacije na svijetu.

Događaju će pored rotarijanaca i njihovih gostiju iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, BIH, Grčke i Albanije, prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora Crne Gore.

Kompletan prihod ovog zabavnog i humanitarnog događaja usmjerava se za nabavku opreme za porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice Kotor, za koju RC Budva pokreće i Global Grant - međunarodnu Rotary akciju. Na Rotary Summer Partiju 2014, za potrebe nabavke optičkih pomagala za slabovidu djecu, prikupljeno je 5.000 eura.

Kako navode iz RC Budva, na okupljanje rotarijanaca dobrodošli su svi prijatelji Rotarija Budve i Crne Gore i ljudi dobre volje spremni da pomognu djeci sa ozbiljnim problemima u vidu.

„Dobročinitelji koji nijesu u mogućnosti da prisustvuju partiju, a žele da pomognu, odgovarajući iznos donacije mogu uplatiti na račun Rotari kluba Budva 530-11957-32, sa naznakom “Akcija Porodiljsko odjeljenje”, navodi se u saopštenju predsjednika RC Budva Krsta Niklanovića.

Bonus video: