Besplatni udžbenici za djecu iz socijalno ugroženih porodica

„Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za učenike ostalih razreda udžbenike obezbijedilo Ministarstvo prosvjete”, kaže se u saopštenju
85 pregleda 0 komentar(a)
udžbenici, knjižara, Foto: Luka Zeković
udžbenici, knjižara, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.08.2015. 11:35h

Ministarstvo prosvjete obezbijedilo je udžbenike za djecu bez roditeljskog staranja, čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite i porodičnom smještaju.

„Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za učenike ostalih razreda udžbenike obezbijedilo Ministarstvo prosvjete”, kaže se u saopštenju.

Na osnovu spiskova osnovnih škola, za sada, je Ministarstvo prosvjete obezbijedilo nabavku 6.128 novih kompleta udžebenika i to 5.811 kompleta za učenike koji nastavu pohađaju na crnogorskom jeziku i 317 kompleta udžbenika za učenike koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku, za šta je izdvojeno preko 440 hiljada eura.

„Zavod za udžbenike i nastavna sredstva će osnovnim školama dostaviti do 25. avgusta udžbenike koji će biti podijeljeni na početku školske godine, kada će biti podijeljeno i 3.541 kompleta korišćenih udžbenika sa dopunjenim novim izdanjima sa kojima raspolažu osnovne škole“, saopšteno je iz Ministarstva.

Bonus video: