Đačić bi da asfaltira u Pljevljima bez tendera

Đačić želio da Vektra Jakić asfaltira ulice u Pljevljima i tako oduži dug prema gradu
78 pregleda 0 komentar(a)
ilica, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
ilica, Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 18.08.2015. 05:29h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić optužio je odgovorne u Ministarstvu poljoprivrede da nisu imali dovoljno senzibiliteta za njegov predlog da bez prethodnog objavljivanja tendera angažuju kompaniju Vektra Jakić da asfaltira pljevaljske ulice u visini duga, koji ta kompanija ima po osnovu neplaćenih koncesija pljevaljskoj lokalnoj upravi.

„Mislim da u Ministarstvu poljoprivrede nijesu imali dovoljno senzibiliteta i nisu prepoznali važnost ove teme. Mi ovo nismo predlagali da bi bilo ko pomagao Opštini Pljevlja u tom smislu. Nije nam trebala ničija pomoć. Mi smo ovo radili i iznijeli konstruktivan predlog da bi olakšali Vektri Jakić da lakše izmiri dio obaveza. Pitam se šta će nadležni razmišljati kada počnemo jednom po jednom da blokiramo Vektru Jakić a isti taj novac koji dobijemo po tom osnovu ulagaćemo u asfaltiranje ulica“, rekao je Đačić.

Ministarstvo nije pristalo na Đačićev predlog jer bi to bilo direktno kršenje Zakona o javnim nabavkama, s obzirom da se radilo o poslu čija je vrijednost više stotina hiljada eura.

Đačić kaže da su pokušali da sa Vektrom Jakić dogovore asfaltiranje ulica u gradu u vrijednosti od 820.000 eura, koliko ta drvoprerađivačka kompanija duguje Opštini po osnovu koncesija za 2012. godinu.

„U pisanoj korespondenciji sa ministarstvom poljoprivrede i javnih nabavki počevši od 15. maja imali smo niz aktivnosti gdje smo pokušavali da postignemo dogovor da kompanija Vektra Jakić koja je kupila lokalnu građevinsku firmu Građevinar, uključi asfaltnu bazu i da se razdužuje za dio duga i da radimo zamjenu habajućeg sloja na gradskim ulicama. Nismo uspjeli da dobijemo saglasnost nadležnih kako bi se taj posao dogovorio sa Vektrom Jakić bez prethodnog javnog oglašavanja“, rekao je Đačić.

Đačić je rekao da će iz budžeta izdvojiti 400.000 eura za popravku gradskih saobraćajnica.

Bonus video: