Počela predaja dokumenata za upis u studentske domove

Prema konkursu Ministarstva prosvjete, pravo učešća imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i nijesu mijenjali studijski program, kao i učenici srednjih škola
78 pregleda 0 komentar(a)
studentski dom Podgorica, Foto: Luka Zeković
studentski dom Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2015. 08:39h

Studenti prve godine dokumenta za upis u studentske domove u Crnoj Gori podnose od danas do 4. septembra.

Dom studenata u Podgorici ima 1.012 mjesta, novi Studentski dom 400, a domovi u Nikšiću 250, Kotoru 240 i Cetinju 90.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine dokumenta dostavljaju od 1. do 18. septembra.

Prema konkursu Ministarstva prosvjete, pravo učešća imaju studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali odgovarajuću godinu studija i nijesu mijenjali studijski program, kao i učenici srednjih škola.

Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo učešća na konkurs po ekonomakoj cijeni mogu ostvariti i studenti posdiplomskih, magistarskih, akademskih i doktorskih studija, koji nijesu u random odnosu, a školuju se van mjesta stanovanja.

Studenti prve godine dostavljaju svjedočanstvo trećeg i četvrtog razreda srednje škole, diplomu Luča, svjedočanstvo o položenom maturskom ispitu, potvrde o redovnom upisu na studijski program, mjestu prebivališta i uvjerenje o državljanstvu ili kopiju lične karte.

Studenti druge, treće, četvrte, pete i šeste godine dostavljaju potvrdu o ocjenama i položenim ispitima iz prethodne godine studija, potvrdu o studiranju, mjestu prebivališta, kopiju indeksa i lične karte.

Rok za podnošenje dokumenata za učenike je od 10. do 22 . avgusta.

U Domu učenika u Podgorici ima 180 mjesta, u Kotoru 44, Nikšiću 30, Baru 220, Plužinama 89, Cetinju 15 i Beranama 110.

Bonus video: