Đukanović, Vujanović i Husović čestitali Fejziću

Predsjednik BS kazao je da je Islamska zajednica u Crnoj Gori postala "prepoznatljiva institucija i aktivni učesnik društvenih procesa, veoma uvažena u društvu, doprinoseći unutrašnjoj koheziji i jačanju međuvjerskog i međunacionalnog sklada"
0 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Rifat Fejzić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2015. 20:03h

Premijer Milo Đukanović čestitao je Rifatu Fejziću reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Đukanović je Fejziću poželio da i u narednom mandatu doprinosi prosperitetu i blagostanju islamskih vjernika u Crnoj Gori, kao i dobrobiti svih njenih građana.

„Uvjeren sam da ćete nastaviti da vršite ovu značajnu dužnost u duhu očuvanja i jačanja multikonfesionalnog i multinacionalog sklada, uzajamnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja koje zajednički baštinimo u našoj Crnoj Gori“, kaže se u čestitki Đukanovića.

Čestitke Fejziću uputio je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Poštovani reise čestitam vam jednoglasan reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, uvjeren da je to najbolja potvrda Vaše posvećenosti afirmaciji pravih vrijednosti islama i značaja Islamske zajednice u Crnoj Gori. Siguran sam da će te svoju vrijednu vjersku dužnost i nadalje posvećivati tim vrijednostima", kaže se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović čestitao je na izboru Fejziću i poželio mu da i u novom mandatu "uspješno vodi instituciju Islamske zajednice u Crnoj Gori".

"Vaše dosadašnje rukovođenje Islamskom zajednicom predstavlja veoma uspješan period u kome je ona značajno ojačala izgrađujući se, i u duhovnom i u kadrovskom smislu, uz očuvano jedinstvo vjernika okupljenih oko zajedničkog cilja – prosperitetne i snažne institucije. Ostvareni su brojni projekti kojima je poboljšana infrastruktura Islamske zajednice i proširena njena vjerska, obrazovna i odgojna djelatnost u svim dijelovima Crne Gore. U isto vrijeme, značajno ste proširili vaš kadrovski potencijal koji je veoma bitna osnova za dalji uspješan rad", navodi se u saopštenju Husovića.

Predsjednik BS kazao je da je Islamska zajednica u Crnoj Gori postala "prepoznatljiva institucija i aktivni učesnik društvenih procesa, veoma uvažena u društvu, doprinoseći unutrašnjoj koheziji i jačanju međuvjerskog i međunacionalnog sklada".

"Želim Vam da, i u narednom periodu, nastavite tim putem - izgrađujući instituciju Islamske zajednice još snažnijom i jedinstvenijom, na dobrobit svih pripadnika islamske vjere i svih građana Crne Gore", kazao je on.

Bonus video: