Baltić: Ključeve stanova drži poslovođa ZIB-a

Bivši poslovođa ZIB-a voljan da preda ključeve stanova predstavnicima dva ministarstva ili MUP-u
82 pregleda 0 komentar(a)
protest prosvjetara Bar, Foto: Radomir Petrić
protest prosvjetara Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.08.2015. 18:08h

Prosvjetni i zdravstveni radnici iz Bara ni nakon jučerašnjeg prostesta u holu zgrade Opštine, nisu uspjeli da se domognu ključeva stanova koje su kupili u još nezavršenoj zgradi A6 u Makedonskom naselju. Zgrada za prosvjetne i zdravstvene radnike počela je da se gradi 2007. godine i trebalo je da bude završena za godinu dana. Tročasovni boravak u opštini sa neskrivenim ogorčenjem i oštrim riječima, rezultirao je makar time što su konačno saznali gdje su ključevi!

“Ključevi naših stanova su kod bivšeg poslovođe Zavoda za izgradnju Bara Radojice Golubovića koji je voljan da ih uz zapisnik komisijski preda ili Ministarstvu unutrašnjih poslova ili zvaničnim predstavnicima investitora, ministarstava prosvjete i ministarstva zdravlja. Iz Opštine kažu da oni niti mogu niti žele da preuzmu ključeve jer nisu investitori, peru ruke od svega, hoće da pomognu, ali da ne preuzmu nikakvu odgovornost”, rekao je “Vijestima” Mićo Baltić, predsjednik barskog sindikata prosvjete.

Protest je počeo u 10 časova ispred zgrade, gdje su sa kupcima bili i predsjednik SO Bar Osman Subašić i potpredsjednik Opštine Zoran Pajović, da bi 40 minuta kasnije bio preseljen u opštinski hol. Uz prozivke oba ministarstva i Opštine za neaktivnost, radnici su ukazivali da se ovakvim odugovlačenjem “želi zaštititi bivši gradonačelnik Žarko Pavićević” od svega pogrešnog što je uradio u ovom slučaju.

“U zgradi A6 je prodato 11 stanova koji pripadaju investitorima i poslovni prostori koji pripadaju Opštini. Zašto Opština ne uplati neophodnih 240.000 eura za završetak zgrade, kad zbog nje plaća penale milionske vrijednosti”, samo su neke od prozivki ogorčenih kupaca stanova.

Baltić je najavio da će radnici sačekati nedjelju dana da vide da li će ministarstva poslati predstavnike po ključeve, “a onda slijedi naša reakcija”.

“Ministarstvo prosvjete želi da uplati 200.000 eura za završetak zgrade, ali ministarstvo zdravlja svojim radnicima ne daje nikakvu informaciju, a bez njih se ništa ne može završiti, oni su u ovoj priči neaktivni”, dodao je Baltić.

Bonus video: