Marković: Sa Glavnim gradom ulažemo još 200 miliona eura u infrastrukturne projekte

Marković najavio da će na sjednici Vlade biti verifikovan dogovor sa Glavnim gradom o finansiranju sistema za prečišćavanje otpadnih voda čije finansiranje preuzima Glavni grad i Jugozapadne obilaznice koju će u cjelosti finansirati Vlada
2 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Gov.me
Duško Marković, Foto: Gov.me
Ažurirano: 10.10.2018. 12:02h

Vlada i Glavni grad u narednom periodu uložiće 200 miliona eura u razvojne infrastrukturne projekte, kazao je premijer Duško Marković.

Najavio je da će na sjednici Vlade biti verifikovan dogovor sa Glavnim gradom o finansiranju sistema za prečišćavanje otpadnih voda čije finansiranje preuzima Glavni grad i Jugozapadne obilaznice koju će u cjelosti finansirati Vlada.

Marković je danas obišao završenu dionicu nove saobraćajnice od Podgorice do Golubovaca, koju su finansirali Vlada i Glavni grad.

Saopštio je da su Vlada i Glavni grad u prethodne tri godine zajedno u razvojne infrastrukturne projekte uložili više od 100 miliona eura.

"Na ovaj način smo ne samo unaprijedili kapitalnu infrastrukturu Glavnog grada, koji će dalje širiti ukupni razvojni potencijal, nego smo omogućili i bolje uslove za život građana Golubovaca. Odavde će se za desetak minuta stići do samog centra grada. Ljudi će lakše dolaziti do svojih kuća i imanja. Dakle u centru naših infrastrukturnih razvojnih politika jeste građanin. Infrastrukturu razvijamo da bismo stvarali bolje uslove za život, da bismo pospješili našu ekonomiju, otvarali nova radna mjesta i našim građanima život činili komfornijim i ugodnijim", rekao je Marković.

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković kazao je da će održati predizborno obećanje "da se do kraja mandata u Podgoricu iz svih pravaca stiže modernim saobraćajnicama".

"Nakon današnjeg otvaranja ove dionice mi smo korak bliže tom cilju i tu se ne zaustavljamo. Podgorica je danas veliko gradilište", rekao je Vuković.

Završena dionica od kružnog toka za Aerodrom do kružnog toga "Obilaznica Golubovci" duga je 2,6 km. Radovi vrijedni oko 4,7 miliona eura počeli su u januaru.

Saobraćajnica ima četiri trake širine po 3,5 m, sa obje strane biciklističke i pješačke staze i razdjelni pojas širine 2 metra.

U saobraćajnicu je ugrađena vodovodna, fekalna i atmosferska kanalizacija i javna rasvjeta.

Bonus video: