U Zelenici održane ljetne igre

Manifestaciju je otvorila direktorica TO Herceg Novi Bojana Blagojević koja je podsjetila da je u Zelenici 1902. godine otvoren hotel "Plaža Zelenika", prvi u Crnoj Gori i to se smatra pčetkom organizovanog hotelijerstva u našoj zemlji
0 komentar(a)
Zeleničke ljetne igre, Foto: Slavica Kosić
Zeleničke ljetne igre, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 15.08.2015. 08:26h

Turističko sportska manifestacija Zeleničke ljetne igre održana je sinoć na plivalištu VK Galeb u Zelenici na hercegnovskoj rivijeri.

Manifestaciju je otvorila direktorica TO Herceg Novi Bojana Blagojević koja je podsjetila da je u Zelenici 1902. godine otvoren hotel "Plaža Zelenika", prvi u Crnoj Gori i to se smatra pčetkom organizovanog hotelijerstva u našoj zemlji.

Sportski program Zeleničkih ljetnih igara se sastojao od sedam tradicinalnih igara – koš u vodi, leteći vaterpolo, trčanje u vrećama, nošenje gajbi po plaži, ronjenje, nošenje jaja u kašičici po pontonima i povlačenje konopa.

Najuspješnija ekipa ove godine bila je ‘Folkloraši’ sa osvojenih 27 poena i nagradom od 150 eura, drugoplasirana je bila ekipa ‘Utješna nagrada’, a treće mjesto i 50 eura osvojila je ekipa Zelenika.

Organizatori su se potrudili da upriliče i bogat zabavno-kulturni program u okviru kojeg su goste zabavljali KUD ,,Ilija Kišić“ Zelenika i,,Baka“, a za sve prisutne je obezbjeđeno i 100 kilograma priganih sardela i 100 litara vina gratis.

Iz mjesne zajednice Zelenika koji su oganizatori igara ističu da je cilj manifestacije promovisanje turističke ponude toga mjesta, hercegnovske rivijere, ali i cijele opštine.

Igre su bile popularne iz osamdesetih godina prošlog vijeka, a obnovljene su prošle godine.

Bonus video: