Par iz Italije se vjenčao u crkvi Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića na Cetinju

Prijateljstvo Roberta Buldrinija i njegovih kumova Luiđija i Đovane Lombardi sa mitropolitom Mihailom traje još od službovanja Mihaila u Italiji
171 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2015. 13:52h

Roberto Buldrini i Donata Mauri iz Italije, prvi je par vjenčan u crkvi Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića, a bilo je već i nekoliko krštenja, saopšteno je iz Crnogorske pravoslavne crkve.

Mitropolit Mihailo vjeruje da će ih biti sve više.

"Crnogorska pravoslavna crkva spiritualno je jača od Rimske, izabrali smo mitropolita Mihaila i nikoga drugog da nas vjenča i ovo je pravo, istinsko vjenčanje, iako smo u građanskom braku već dvije godine", kaže mladoženja Roberto Buldrini iz Italije, nakon vjenčanja sa Donatom Mauri u Crkvi Svetog Ivana Prepodobnog Crnojevića na Cetinju.

Prijateljstvo Roberta Buldrinija i njegovih kumova Luiđija i Đovane Lombardi sa mitropolitom Mihailom traje još od službovanja Mihaila u Italiji.

U posljednjih 20 godina više puta su posjetili Crnu Goru. Očarani su njenom ljepotom i ljudima, a poštuju i istorijske veze Italije i Crne Gore, odnosno vladarskih porodica Savoj i Petrovića. Ističu koliko je kraljica Jelena Savojska, crnogorska princeza bila, a i danas je, poštovana u Italiji.

"Ovim činom htjeli smo i da potvrdimo koliko je mitropolit Mihailo poštovan u Italiji. Naši kudi Crnu Goru vide kroz lik mitropolita Mihaila, uvažen je ne samo ods trane građana već i brojnih italijanskih zvaničnika, kaže profesor Luiđi Lombardi.

Mitropolit Mihailo kaže da novu crkvu na Cetinju svakim danom posjećuje sve više ljudi. Od njenog osveštanja, 5. jula, obavljena su u njoj tri kreštenja.

"Prerma najavama biće ih još dosta, a biće ih i više kada to budemo mogli da radimo u Cetinjskom manastiru i na Ćipuru", kaže mitropolit Mihailo.

Galerija

Bonus video: