SNP: Izgraditi nove i opremiti postojeće prostore za sport

Istovrememo, ukazuju da sistem takmičarskih aktivnosti nije adekvatno urađen na relaciji škola - jedinica lokalne samouprave – država, a djelovanje različitih institucija koje se bave sportskim aktivnostima je neusklađeno
4 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 14.08.2015. 12:12h

Socijalistička narodna partija Crne Gore zalaže se za izgradnju novih i opremanje postojećih prostora za sport, kao i razvijanje besplatnih aktivnosti sportskih klubova i omladinskih centara, što će ova stranka, kako su kazali, kao buduća vlast, obezbijediti.

Iz ove partije poručuju da prioritet treba da bude da se na drugačiji način obezbijediti finansiranje vaterpola, jer je u pitanju jedan od rijetkih sportova koji našoj zemlji na Olimpijskim igrama u Riju može obezbijediti medalju.

"U tom smislu, čestitamo vaterpolistima osvajanje petog mjesta na Svjetskom prvenstvu i dajemo punu podršku novom rukovodstvu i stručnom štabu u narednom periodu", kazali su iz SNP-a.

Istovrememo, ukazuju da sistem takmičarskih aktivnosti nije adekvatno urađen na relaciji škola - jedinica lokalne samouprave – država, a djelovanje različitih institucija koje se bave sportskim aktivnostima je neusklađeno.

"Tako se većina sportskih manifestacija namijenjenih školskoj omladini izvodi stihijski i nije adekvatno ispraćena od strane nadležnih i javnih preduzeća. Studenti nemaju svoje objekte za vježbanje i takmičenje na fakultetima, a čak ni matični fakultet za sport nema dovoljan broj objekata za nastavu, ali zato ima dekana koji je svjetski prvak po broju predmeta koje predaje. Da nije žalosno - bilo bi smiješno", kazali su iz SNP-a.

SNP smatra da treba otvoriti što više sportskih centara, odnosno predvidjeti da svaki investitor mora, u sklopu bloka stambenih zgrada, obezbijediti i prostor za sportske aktivnosti.

"Bavljenje sportom ne smije biti prestižna stvar dostupna samo odabranim, jer je nerijetko kriterijum za bavljenje sportom socio-ekonomski status porodice. Takvo stanje se mora promijeniti, odnosno svima omogućiti pristupnost sportskim aktivnostima", zaključuju iz SNP-a

Bonus video: