Nema osnova za pokretanje inicijative za zabranu rada PUPI-ja

“Sada je u pitanju petokraka, a dogodine će možda biti krst. To nije slučajno već veoma programirano, da se ubija dostojanstvo i osjećaj morala tradicija jedne nacije”, dodao je Vuletić
68 pregleda 6 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Savo Prelević
Vojo Vuletić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.08.2015. 11:16h

Pokretanje inicijative za zabranu rada Partije udruženih penzionera i invalida (PUPI), koje traže nevladine orgaizacije LGBT Forum Progres i Hiperion, nema osnova, smatra predsjednik stranke Vojo Vuletić, navodeći da nije pravo i sloboda kada se zadire u prava i slobode drugih.

Nevladine organizacije LGBT Forum Progres i Hiperion pozvale su Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da pokrene pred Ustavnim sudom postupak za zabranu rada PUPI-ja.

“To što LGBT Forum Progres i Hiperion traže da se pokrene postupak zabrane rada PUPI-ja je njihovo pravo, ali nema osnova da se pokreće ta inicijativa“, kaže se u reagovanju Vuletića, dostavljenom agenciji MINA.

On je rekao da sumnja da će MUP pokrenuti to pitanje.

“Jer naše reagovanje nije nikako zadiranje u njihova prava već čisto revolt i slijed razmišljanja u vezi sa njihovim postupkom, kojim, po mom mišljenju, ugrožavaju dostojanstvo i ponos drugih”, dodao je Vuletić.

On je ponovio da je zvijezda petokraka simbol NOB-a i svih generacija sve do raspada Jugoslavije.

“To je i moj simbol kojeg se nisam odrekao. Niko, pa ni LGBT populacija ne može da ga skrnavi. Ostavite se upliva u prava, individulanost, ideale, tradiciju i simbole drugih. Ne vrijeđajte one od kojih tražite da vas prihvate i podrže u vašim zahtjevima”, rekao je Vuletić.

Kako je naveo, sve što je izjavio je logičan slijed odnosa prema namjeri tih organizacija da skrnave simbol njegovih ideala.

“Nije pravo i sloboda zadirati u prava i slobode drugih “, kazao je Vuletić.

On je poručio da LGBT populacija nije predmet njegove pažnje, mržnje, niti njegove dalje polemike sa njima.

Vuletić je ponovio da nema osnova da se pokreće inicijativa za zabranu rada PUPI-ja.

“Nije izliv mržnje, niti u ovim godinama imam odnos mržnje prema toj populaciji, niti se njima bavim, niti mi smeta to što oni traže kao svoja prava. Ali mi smeta to da oni na svoje logove stavljaju nešto što zadire u ponos i dostojanstvo drugih ljudi”, ukazao je Vuletić.

On je podsjetio da su brkovi bili simbol Parade prošle godine, “što je ponos Crnogoraca, a ne ukras nečeg drugog, na šta ciljaju njihovi zahtjevi”.

“Sada je u pitanju petokraka, a dogodine će možda biti krst. To nije slučajno već veoma programirano, da se ubija dostojanstvo i osjećaj morala tradicija jedne nacije”, dodao je Vuletić.

On je kazao da niko ne brani LGBT populaciji da svoju intimu izražava kako hoće, da žive u vanbračnim odnosima, i rade šta osjećaju.

“ I to neka je njihova stvar, a ne na teret drugih. A na način na koji oni to rade ne mogu da pridobiju naklon ostalih”, zaključio je Vuletić.

Bonus video: