Bijelo Polje domaćin Festivala folklora, publiku će zabavljati i Knez

Bijelo Polje je četvrti put domaćin folklornim ansamblima, a ove godine posjetioci će vidjeti igre sa teritorije Crne Gore, BIH i Srbije, odakle su i učesnici. Festival će otvoriti poznati glumac Miša Janketić
72 pregleda 0 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Reuters
Nenad Knežević Knez, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.08.2015. 19:51h

Četvrti Internacionalni festivala folklora – Etno selo Vuković 2015 u organizaciji Etno sela Vuković i Turistička organizacije i Opštine Bijelo Polje biće održan subotu sa početkom u 21 sat.

"Ovo je četvrta godina kako u Etno selu Vuković organizujemo možemo reći sajam folklora i trudimo se da svake godine idemo stepenicu više. Obećavamo dobar provod i odličan program koji će predstaviti ansambli iz regiona. Posjetioci Etno sela Vuković pored igre uživaće i u pjesmi. Smatrali smo da program treba upotpuniti sa nastupom neke muzičke zvijezde i to se pokazalo prilično uspješnim. Prethodne godine smo ugostili Jelenu Tomašević i Bana Nedovića, a ove subote sa nama će biti naš predstavnik na ovogidišnjoj Pjesmi Evrovizije Nenad Knežević Knez i djevojka fantastičnog glasa uz koju je provod zagarantovan Ivana Popović Martinović", kazala je Vesna Vuković ispred organizacije.

Knez trenutno boravi na primorju i raduje se što će makar na kratko pobjeći u hladovinu guste šume koja okružuje Etno selo Vuković. On najavljuje dobar provod uz izmijenjeni repertoar.

"Prošlo je više od pet godina kako nisam nastupao u Bijelom Polju. Jako se radujem nastupu i susretu sa tom publikom i obećavam dobar provod. Posebno mi je drago što sam gost ovakve manifestacije i smatram da bi trebalo da ih bude puno više jer po scvaku cijenu treba saćuvati tradiciju i kulturu. Opredijelio sam se za numere koje u sebi sadrže etno motive. To će biti malo izmijenjen repertoar u odnosu na uobičajeni koncert. Predstaviću po prvi put u Crnoj Gori i neke pjesme sa mog albuma Magic of Balkan, a biće i onih numera sa albuma koje sam ranije objavljivao, jer se etno u mojoj karijeri provlači jako dugo", kazao je Knez.

Etno selo Vuković otvoreno je 2010. godine. Nalazi se na magistralnom putu Bijelo Polje – Podgorica u mjestu Tomaševo, Majina Gora.

Festival od osnivanja ima internacionalni karakter, a ovogodišnji program biće predstavljen kroz jednovečernji program.

Bijelo Polje je četvrti put domaćin folklornim ansamblima, a ove godine posjetioci će vidjeti igre sa teritorije Crne Gore, BIH i Srbije, odakle su i učesnici. Festival će otvoriti poznati glumac Miša Janketić.

Bonus video: