Ne daju Glendži da se vrati na posao, nisu dobili presudu

Glendža je ostao bez posla tačno prije godinu, zbog javnih istupa u kojima je ukazivao na malverzacije u “Parking servisu”, prozivajući direktora i opštinske rukovodioce, da su odgovorni za milionsku pronevjeru oko gradnje garaže u Rafailovićima
139 pregleda 9 komentar(a)
Garaža Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Garaža Rafailovići, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 05.08.2015. 19:58h

Odlukom Osnovnog suda u Kotoru, Radomir Glendža je vraćen na mjesto šefa javnih garaža budvanskog preduzeća „Parking servis“, nakon što je njegova žalba usvojena te odluka disciplinske komisije tog opštinskog preduzeća poništena.

Međutim, iako je prije gotovo deset dana sud u Kotoru donio presudu , Glendži ne daju povratak u preduzeće, pozivajući se da nijesu dobili sudsku presudu .

Zbog toga je on prije tri dana podnio Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivičnu prijavu protiv nadležnih u tom preduzeću. Glendža je ostao bez posla tačno prije godinu, zbog javnih istupa u kojima je ukazivao na malverzacije u “Parking servisu”, prozivajući direktora Dragana Liješevića i opštinske rukovodioce, da su odgovorni za milionsku pronevjeru oko gradnje garaže u Rafailovićima.

Napominjući da mu je prvo žena ostala bez posla u gradskom “Vodovodu”, te da je poslije toga i on dobio otkaz, Glendža je kazao da je sramota da se sada ne poštuju sudske odluke.

“Direktor je odbio da me primi. Presudu sam iskopirao i dostavio je u prilogu dopisa”, kazao je Glendža

„Donijeta je presuda, tačnije 24. jula ove godine, mene je Osnovni kotorski sud vratio na posao. Navedeno je da je usvojen tužbeni zahtjev, poništena odluka disciplinskog organa od 18. agusta 2014. i da se vraćam na svoje staro radno mjesto, šefa službe javnih garaža. Određena je i privremena mjera, pa se nalaže protivniku predlagača da vrati tužioca na pomenuto radno mjesto i ta mjera stupa na snagu danom donošenja”, kazao je Glendža.

Međutim, kako je istakao, 27. jula je otišao u “Parking servis” sa presudom suda, javio se na posao.

“Direktor je odbio da me primi. Ja sam presudu iskopirao i dostavio je u prilogu dopisa u kojem sam mu objasnio da sam sudskom presudom vraćen na posao. Dva dana nakon toga sam razgovarao i sa predsjednikom Odbora direktora Antom Deloikom, koji se po tom pitanju proglasio nenadležnim. Pomoćniku direktora Goranu Bazoviću sam 30. jula uputio pismo i obavijestio ga da me sud vratio na posao, međutim ni to nije urodilo plodom”, kaže Glendža.

On je istakao da je dobio odgovor 1. avgusta da su oni o svemu upoznali Liješevića, a kako nijesu dobili sudsku presudu , ne mogu postupiti po istoj, te da će u skladu sa propisima postupiti nakon dobijanja sudske presude.

“U međuvremenu preko svoga advokata sam 31. jula, podnio krivičnu prijavu osnovnom državnom tužiocu u Kotoru zbog nepoštovanja sudske odluke, vjerujem da će brzo regovati i donijeti prinudno izvršenje sudske odluke“, kazao je Glendža.

Odbili mu prijavu za direktora preduzeća

“Dobio sam otkaz zbog garaže u Rafailovićima i ukazivanja na dešavanja tamo. Moje višegodišnje priče o opljačkanom novcu na ime izgradnje garaže u Rafailovićima, poslovanju preduzeća Parking servis, zataškavanje priče o istome, dovelo je do toga da je prvo moja supruga ostala bez posla, a kasnije i ja. U avgustu prošle godine na montiranom disciplinskom postupku dobio sam otkaz od gospodina Liješevića. Ali nije on sam učestvovao u tome, već i tzv. moćnici Budve“, kazao je Glendža.

Upravni odbor tog preduzeća je prije mjesec odbio njegovu kandidaturu za mjesto direktora, te ponovo predložio Dragana Liješevića, o čemu će se danas izjasniti i Skupština opštine.

„Preduzeće Parking servis je i za 2014. godinu u minusu od nekih 96. 000 eura, i sa poreskim dugom zbog neplaćanja doprinosa i PDV- a oko 560. 000 eura“, kazao je Glendža.

Bonus video: