Pozvali Stankovića da podnese ostavku

Iz PUPI-a su, u otvorenom pismu Stankoviću, podsjetili na krivičnu prijavu koju su mu podnijeli protiv Savjeta za privatizaciju, zato što su, kako je saopšteno, hitno suspendovali prvorangirani grčki konzorcijum i izabrali A2A
5 komentar(a)
Ivica Stanković (Novine)
Ivica Stanković (Novine)
Ažurirano: 02.08.2015. 18:56h

Partija udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) pozvala je vrhovnog državnog tužioca, Ivicu Stankovića, da podnese ostavku.

Iz PUPI-a su, u otvorenom pismu Stankoviću, podsjetili na krivičnu prijavu koju su mu podnijeli protiv Savjeta za privatizaciju, zato što su, kako je saopšteno, hitno suspendovali prvorangirani grčki konzorcijum i izabrali A2A, „spoj dvije komunalne firme iz Breše i Milana,koji nijesu ispunjavali elementarne uslove Javnog oglasa, dokapitalizacije i poluprivatizacije EPCG, objavljenog 9. februara 2009. godine“.

Firma A2A, kako navode, nije ispunjavala prvu tačku javnog poziva, a to je završni račun za 2007. godinu, „jer je A2A osnovana i registrovana u Privrenoj komori i Kasacionom sudu Breše, 7. marta 2008. godine, od dva Komunalna preduzeća iz Breše i Milana“.

"Savjet za privatizaciju je suspendovao prvorangiranog u petak, Grčki konzorcijum, koji u ovoj oblasti ima tradiciju preko 100 godina, koja je hiljadu puta jača kompanija od A2A, sa svojom tehnologijom, iskustvom, stručnim kadrom, prenosom,kao i u svim vidovima znanja iz električne energije, čime je napravljena, direktna šteta Budžetu Crne Gore, EPCG i akcionarima za više od 120 miliona eura“, kaže se u saopštenju Predsjedništva PUPI-a.

Oni u pismu Stankoviću ocjenjuju da „izabrati firmu za strateškog partnera EPCG, koja se nije kvalifikovala na tenderu, suspendujući prvorangiranu Grčku i jedino kompetentnu i u svemu stratešku i respektabilnu sa stogodišnjim iskustvom, je zločin ravan izdaji interesa Crne Gore i naše jedine države“.

"A Vaš odnos prema podnesenim krivičnim prijavama toliko je ponižavajući i uvredljiv za Crnu Goru, da se poglavlja 23 i 24 nikada neće zatvoriti. Da ste Vi glavni krivac za to, zato Vam predlažemo da odmah i sad neopozivo podnesete ostavku, što bi bio prvi korak ka oslobađanju VDTod strane Mila Đukanovića“, navodi se u saopštenju Predsjedništva PUPI-a.

Oni su pozvali Stankovića da to, kako su rekli, učini radi Crne Gore, naše sadašnjosti i njene budućnosti.

Bonus video: