IZBOR V.D. DIREKTORA UPRAVE ZA ŠUME

Ivanović: Nisam podržao izbor Nurkovića, zbog mogućeg konflikta interesa

"Što se tiče saradnje sa direktorom Uprave za šume, ona će biti profesionalna, podjela posla i odgovornosti je tu jasna. Bez obzira na broj godina, moja su očekivanja da se radi mnogo više, jer u toj oblasti ima dosta posla”
107 pregleda 7 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Luka Zeković
Petar Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.08.2015. 14:59h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović kazao je danas da lično nije podržao izbor Mirsada Nurkovića za vršioca dužnosti direktora Uprave za šume, te da bivši direktor, Radoš Šućur, nije razriješen dužnosti, već da je dao ostavku zbog prelaska na drugu poziciju.

Upravna inspekcija naložila je ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petru Ivanoviću da penzioniše Radoša Šućura, direktora Uprave za šume, koja je u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede. Upravna inspekcija je u nalazu navela da je Šućur stekao uslove za odlazak u starosnu penziju, kao i da mu je mandat istekao 29. januara 2014. godine.

Na pitanje da li odlazak Radoša Šućura sa funkcije direktora Uprave za šume ima veze sa nalogom Upravne inspekcije datom Ivanoviću da otkloni nepravilnost vezanu za radni status Šućura, koji je stekao uslove za penziju, Ivanović je kazao da zna da pojedini mediji kojima to odgovara uporno ponavljaju svoju priču, vjerujući da će tako ubijediti nekoga u ono što oni hoće.

“Kao što mene pokušavaju da ubijede da propušim, ali ja ne pušim. Gospodin Šućur je podnio ostavku zbog prelaska na novu funkciju. On nije razriješen dužnosti, dao je ostavku jer prelazi na drugu dužnost i kadrovska komisija je to prihvatila. Ako to ne odgovara pojedinima koji bi da silom i kroz medije istjeraju nešto što su zacrtali ili rekli u nekom momentu, nije moj problem”, naveo je Ivanović.

On je kazao da su za njega, od broja godina koje neko ima, važnije kvalifikacije, stručnost, sposobnost i posvećenost poslu.

"Želim i da skrenem pažnju, da sam ispoštovao jednu vrstu političkog dogovora, ali nisam podržao lično predlog za izbor vršioca dužnosti direktora Uprave za šume gospodina Mirsada Nurkovića, jer mi se čini da tu postoji određeni konflikt interesa. Ja pretpostavljam da su oni koji su ga predlagali razmišljali i o tome, ali mislim da ima dovoljno prostora da možda neka druga kontrola preispita da li stoji ovo što sam kazao”, smatra Ivanović.

Ivanović se nada da glavni šumarski inspektor, kako je kazao, nije član iste porodice, jer bi to bilo previše.

"Ali što se tiče saradnje sa direktorom Uprave za šume, ona će biti profesionalna, podjela posla i odgovornosti je tu jasna. Bez obzira na broj godina, moja su očekivanja da se radi mnogo više, jer u toj oblasti ima dosta posla”, zaključio je Ivanović.