Bubanja: U Tivtu se sredstva iz budžeta raspodjeljuju po onom "ja tebi, ti meni"

"Mišljenja sam da mnogi nastavnici i profesori olako shvataju časove fizičke kulture ali to je generalno problem u cijeloj našoj državi", rekao je Boris Bubanja, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore
6 komentar(a)
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Demokrate, Demokratska Crna Gora, Foto: Demokrate
Ažurirano: 01.08.2015. 11:42h

Kao i u cijeloj našoj državi tako i u Tivtu imamo slične probleme sto se tiče razvoja sporta i razvoja djece u sportu, istakao je Boris Bubanja, član Glavnog odbora Demokratske Crne Gore.

"Lista nedostataka i problema je povelika. Po običaju inrakstruktura je jedna od glavnih problema pa je tako i u sportu, posebno u Tivtu. Istina je da imamo par terena i jednu veću halu, ali to je nedovoljno za broj djece koja se bave sportom u Tivtu. Takođe nemamo teren koji apsolutno zadovoljava uslove za bavljenje svim sportovima i sportskim aktivnostima", kazao je Bubanja.

On je dodao da raspodjela sredstava iz budžeta do danas nema kriterijeruma po kojima se raspodjeljuju ta sredstva,nego se ide po onom "ja tebi, ti meni".

"Takođe jedan od problema je neadekvatan rad sa djecom u osnovnim školama kao i nedovoljan broj časova fizičke kulture gdje djeca za taj period koji pohađaju osnovnu školu veoma malo nauče, pa je djeci samim tim treniranje nekog sporta obavezno ne bi li naučili osnovne stvari. Mišljenja sam da mnogi nastavnici i profesori olako shvataju časove fizičke kulture ali to je generalno problem u cijeloj našoj državi", rekao je Bubanja.

Po njegovim riječima, poseban problem u Tivtu koji je jednako bitan kao i ovi ranije navedeni jeste nepostajanje atletskih klubova u gradu.

"Mnoga djeca dođu u razne sportske klubove ne znajući ni pravilno da trče. Mislim da je taj problem riješiv i da ljudi koji su na funkcijama u toj oblasti bi trebalo da porade na tome", zaključio je Bubanja.

Bonus video: