VATROGASCI NA TERENU

Više požara u Podgorici: Gori u Rogamima, Fundini, Komanima...

Vatrogasci su U Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte, saopštio je komandir Službe zaštite Glavnog grada, Andrija Čađenović
58 pregleda 2 komentar(a)
Komani požar, Foto: Filip Roganović
Komani požar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 01.08.2015. 10:56h

Na teritoriji Podgorice aktivni su požari na više lokacija, a u gašenju vatre pomaže i Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je komandir Službe zaštite Glavnog grada, Andrija Čađenović.

"Trenutno imamo aktivne požare u Rogamima, selu Đurkovići, i gornjim Rogamima, u predjelu oko crkve. Imamo aktivan požar u Fundini, selu Ledine, kao i u Komanima, brdo Ćafa", rekao je Ćađenović agenciji MINA.

U Komanima je, kako je rekao, jedno vozilo sa tri vatrogasca. „Požar je još dosta visoko u brdu, ne ugrožava kuće, ali su oni tamo raspoređeni i pokušavaju da odbiju vatru, da se ne spušta prema kućama“.

Vatrogasci su, kako je dodao, u Rogamima raspoređeni na najkritičnijim lokacijama, da brane stambene objekte.

"Za gornje Rogame smo angažovali Dirketnorat za vanredne situacije, da bi nam avioni pomogli, jer je tamo malo nepristupačan teren, pa računamo da će nam pomoć avijacije dobro doći da požare lokalizujemo i da ne bude ugrožena ni crkva, ni imanja, ni kuće u toj okolini", naveo je Čađenović.

On je saopštio da je u petak bilo više od 30 požara, na raznim lokacijama, u Piperima, Rogamima, na Bioču, u Berima, Štekama, Kokotima, kao i na više lokacija u gradskoj opštini Tuzi. „Bilo je požara dosta u Zeti, tako da smo juče imali puno posla. S obzirom na ove vremenske uslove, tako će biti i danas“.

"Ne mogu da tvrdim stopostotno, ali najveći uzrok svih požara je ljudski faktor", kazao je Ćađenović.

Preporučujemo za Vas