Stijepović se sastao sa umjetnicima iz Izraela i predstavnicima Jevrejske zajednice

Povod je bio prvo gostovanje jedne izraelske predstave i pozorišta od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Izraela 2006.godine
2 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Podgorica, Izrael, Foto: Podgorica.me
Slavoljub Stijepović, Podgorica, Izrael, Foto: Podgorica.me
Ažurirano: 26.07.2015. 13:44h

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović imao je danas susret sa umjetnicima iz Izraela i predstavnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori na brdu Gorica, kod spomenika Partizanu borcu.

Povod je bio prvo gostovanje jedne izraelske predstave i pozorišta od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Izraela 2006.godine.

"Gradonačelnik Stijepović i predsjednik Jevrejske zajednice u Crnoj Gori Jaša Alfandari posadili su drvo prijateljstva. Alfandari je, takođe, i šef kancelarije Jevrejskog nacionalnog fonda za Balkan (KKL), koji je jedan od sponzora ovog projekta u Izraelu", kazali su iz PG biroa.

U izjavi za domaće i izraelske medije Gradonačelnik Stijepović istakao je značaj međukulturne saradnje u širenju tolerancije i poštovanju različitosti. Takođe je podsjetio na crnogorsku antifašističku borbu i Trinaestojulski ustanak kojim je Crna Gora prva od evropskih zemalja otpočela odlučnu borbu protiv okupatora.

"U posebnom obraćanju izraelskim medijima, Gradonačelnik je govorio o istoriji Glavnog grada i o najvažnijem crnogorskom arheološkom lokalitetu – Duklji, kao i o prirodnim bogatstvima Podgorice. „Ono na što smo najviše ponosni u Glavnom gradu jeste vjekovni skladni multietnički i multikonfesionalni život“, rekao je Gradonačelnik na kraju", navedeno je u saopštenju.

Predstava „Naš razred“, koprodukcija je Kameri teatra i Narodnog pozorišta iz Izraela i biće izvedena večeras u CNP-u. Gostovanje eminentnih izraelskih teatara dio je programa bilateralne saradnje u oblasti kulture Crne Gore i Izraela.

Bonus video: