Raspisali javni poziv za davanje u zakup Doma revolucije

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju domaća pravna lica koja su dužna da uplate depozit u visini od šest mjesečnih zakupnina (8.677,44 eura)
241 pregleda 1 komentar(a)
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Dom revolucije, Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 02.10.2018. 13:40h

Opština Nikšić je raspisala javni poziv za davanje u zakup javnim nadmetanjem poslovnog prostora u objektu Doma revolucije na period od 30 godina i to za otvaranje fitnes centra i sa njim povezanih uslužnih i ugostiteljskih djelatnosti. Riječ je o prostoru ukupne površine 1.572 metra kvadratna i to 153 kvadrata u suterenu, 977 na prizemlju i 442 na prvom spratu. Početna cijena zakupnine iznosi 0,92 eura po metru kvadratnom, pa bi Opština mjesečno dobijala 1.446,24 eura.

“Budući zakupac je obavezan da na poslovnom prostoru koji je predmet zakupa organizuje i izvede sve neophodne radove, u cilju stavljanja u funkciju ovog poslovnog prostora, u skladu sa Idejnim projektom na koji je dao saglasnost organ lokalne uprave nadležan za poslove glavnog gradskog arhitekte. Idejni projekat sa predmjerom i predračunom radova koji su procijenjeni na iznos od 505.432,06 eura je sastavni dio tenderske dokumentacije”, stoji u javnom pozivu.

Poslovni prostor dobiće u zakup učesnik javnog nadmetanja koji ponudi najveći iznos zakupnine i on će biti u obavezi da u roku od pet dana uplati godišnju zakupninu. Zakupac će morati da prostor privede namjeni u roku od godinu dana od dana zaključenja ugovora, u protivnom Opština zadržava pravo jednostranog raskida ugovora i naknade štete za njegovo neizvršenje.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju domaća pravna lica koja su dužna da uplate depozit u visini od šest mjesečnih zakupnina (8.677,44 eura). Pomenuta sredstva zakupcu će biti uračunata na ime plaćanja zakupnine, ali ne i sredstva koja uloži u izgradnju zakupljenog prostora.

“Troškovi na ime naknada za utrošenu vodu, struju, komunalne, PTT usluge, poreze, doprinose, takse i ostale obaveze padaju na teret zakupca za vrijeme trajanja zakupnog odnosa”, stoji u javnom pozivu.

Prijave se mogu podnositi do petka, 5.oktobra, do podne, a javno nadmetanje je zakazano tri dana kasnije.

Bonus video: