Optužbe na račun službi zbog sječe u Zelenici: Niko ne reaguje

Bogoljub Ceklić je istakao da izgleda da građani plaćaju institucije čiji službenici ne znaju za šta su nadležni ili namjerno izbjegavaju da rade poslove iz svoje nadležnosti
1 komentar(a)
Zelenika, Foto: Bogoljub Ceklić
Zelenika, Foto: Bogoljub Ceklić
Ažurirano: 24.07.2015. 18:13h

U park šumi u Zelenici, iako je nelegalno posječeno drveće prije nekoliko mjeseci, nadležne službe nijesu ništa učinile povodom toga.

“Početkom aprila šetajući parkom primijetio sam posječeno oko 30 borova. Grane i škart bili su razbacani svuda, po stazama i oko njih”, kazao je Bogoljub Ceklić.

On je istakao da je prije nekoliko noći ponovo bio na istom mjestu, ali da se ništa nije promijenilo, grane i škart su na istom mjestu, niko se nije potrudio da ih ukloni.

“Zvao sam u aprilu Agenciju za zaštitu životne sredine i prijavio im problem, odgovorili su mi da nisu nadležni, već Ekološka inspekcija. Iz Ekološke inspekcije su saopštili da ne znaju da li su zaduženi za to i da će pitati direktora i ako on kaže da nijesu, proslijediti predmet nadležnim. Takođe, iz Komunalne i Inspekcije za zaštitu prostora proglasili su se nenadležnim”, kazao je Ceklić.

On je istakao da izgleda da građani plaćaju institucije čiji službenici ne znaju za šta su nadležni ili namjerno izbjegavaju da rade poslove iz svoje nadležnosti.

“Apelujem na institucije, da se kao prvo, dogovore koja je za šta nadležna, zatim da izaberu dio Ćemovskog polja i postave ogradu i kapiju kao na Zlatici. Trebalo bi takođe da ga počiste i urede, postave klupe, korpe za otpatke i da svake nedjelje kontrolišu”, kazao je Ceklić.

Park u Zelenici često je ranije bio na meti šumokradica, o čemu su “Vijesti” i pisale, a što je potvrđeno i iz preduzeća “Zelenilo”.

Iz tog preduzeća nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” da li su upoznati sa sječom u aprilu i da li su ove godine imali takve slučajeve u Zelenici i na drugim lokacijama.

Nije odgovoreno na pitanje da li su i koliko prijava podnijeli zbog nelegalne sječe ove godine u Zelenici i nekim drugim lokacijama. Kao i da li imaju podatke koliko je 2015. posječeno stabala u gradu, a koliko prošle godine i da li je neko odgovarao.

Bonus video: