EPCG: Rekordna potrošnja struje na primorju, kritično u Ulcinju

0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 24.07.2015. 19:17h

Potrošnja električne energije posljednje sedmice rekordna je u primorskim opštinama, a situacija u Ulcinju je najozbiljnija.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore, zbog povećane potrošnje tokom prethodna tri dana djelovi Ulcinja su ostajali bez napajanja, a stabilizacija naponskih prilika u najvećoj mjeri zavisi od racionalizacije potrošnje.

"Pored rekordne potrošnje i rekordnog broja gostiju, jedan od glavnih uzroka problema u napajanju ove promorske opštine jesu nelegalno priključeni objekti koji stvaraju opterećenja za koj a mreža nije projektovana. Međutim, rješenje ovog problema zahtijeva zajedničko djelovanje svih relevantnih subjekata, jer EPCG nije odgovorna za izgradnju nelegalnih objekata. Svi naši napori trenutno su usmjereni na poboljšanje napajanja električnom energijom u Ulcinju, sve raspoložive ekipe su preusmjerene u Ulcinj, a s obzirom na najave o diskretnom padu temperature, očekujemo da će stanje biti normalizovano narendih dana", navodi se u saopštenju EPCG. Iz kompanije naročito apeluju na potrošače električne energije u Ulcinju da racionalizuju potrošnju, kako bi elektroenergetska situacija bila stabilizovana u najkraćem roku.

Bonus video: