DRI: Negativno mišljenje na finansijski izvještaj Muzičkog centra

„Na osnovu navedenog nadležni Kolegijum DRI izražava negativno mišljenje na finansijski izvještaj Muzičkog centra za prošlu godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa pozitivnim propisima“, kaže se u saopštenju DRI
70 pregleda 1 komentar(a)
Branislav Radulović (Novine)
Branislav Radulović (Novine)
Ažurirano: 23.07.2015. 11:26h

Državna revizorska institucija (DRI) dala je negativno mišljenje na finansijski izvještaj Muzičkog centra za prošlu godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa pozitivnim propisima.

DRI je izvršila finansijsku reviziju Godišnjeg finansijskog izvještaja JU Muzički centar za prošlu godinu i reviziju pravilnosti poslovanja.

Nadležni Kolegijum DRI, koji su činili Branislav Radulović (član Senata – rukovodilac Kolegijuma) i Nikola Kovačević (član Senata – član Kolegijuma), utvrdio je da finansijski izvještaj Muzičkog centra za prošlu godinu, po svim materijalno značajnim aspektima, ne daje istinit i objektivan prikaz iskazanih primitaka i izdataka u skladu sa prihvaćenim okvirom finansijskog izvještavanja.

„U Izvještaju o novčanim tokovima IV pogrešno su prikazane, i to u materijalno značajnoj mjeri, pet pozicija i to-sopstveni prihodi, namjenski prihodi, ostala lična primanja, ostali izdaci i rashodi za usluge. U Izvještaju o novčanim tokovima IV prikazani su na pogrešnoj poziciji prihodi u iznosu 74.519 eura i izdaci u ukupnom iznosu 148.756,832“, kaže se u izvještaju.

Revizijom pravilnosti poslovanja JU Muzički centar utvrđene su neusklađenosti poslovanja sa Zakonom o budžetu i fiskalnoj odgovornosti, Pravilnikom o jedinstvenoj klasifikaciji računa za budžet države, budžete vanbudžetskih fondova i budžete opština, Uputstvom o radu Državnog trezora i Zakonom o javnim nabavkama.

„Na osnovu navedenog nadležni Kolegijum DRI izražava negativno mišljenje na finansijski izvještaj Muzičkog centra za prošlu godinu i uslovno mišljenje na usklađenost poslovanja sa pozitivnim propisima“, kaže se u saopštenju DRI.

Kolegijum DRI dao je 13 preporuka i nalaže da se sa sadržajem Izvještaja DRI o izvršenoj reviziji upozna Ministarstvo finansija i Ministarstvo kulture, kojem su upućene preporuke i koje je nadležno za nadzor nad radom tog subjekta revizije.

Muzički centar i Ministarstvo kulture, u roku od šest mjeseci treba da izvijeste DRI o preduzetim radnjama po izrađenim i dostavljenim preporukama.

Bonus video: