Međunarodni vozovi usporeno saobraćaju

“Nije normalizovan saobraćaj u smislu elektro vuče. Vozovi se od juče popodne prevlače dizel vučom, i saobraća se usporeno i sa zakašnjenjima
0 komentar(a)
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
voz, vozovi, Željeznica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.07.2015. 11:09h

Kontaktna mreža na željezničkoj pruzi između Podgorice i Bioča nije popravljena, zbog čega međunarodni vozovi na toj dionici saobraćaju usporeno.

Saobraćaj na relaciji Podgorica-Bijelo Polje će se odvijati po redu vožnje, a dok se ne sanira havarija na kontaktnoj mreži, prevoz putnika će biti obezbijeđen autobusima, kao što je bilo organizovano i u jutarnjim časovima.

Lokalni saobraćaj na ostalim pravcima se odvija normalno.

U srijedu u 16 sati i pet minuta, na dijelu pruge Podgorica-Bioče, nailaskom lokalnog voza broj 6102 koji je saobraćao na relaciji Bar-Bijelo Polje, došlo je do veće havarije jer je pokidano oko 800 metara kontaktne mreže.

“Nije normalizovan saobraćaj u smislu elektro vuče. Vozovi se od juče popodne prevlače dizel vučom, i saobraća se usporeno i sa zakašnjenjima”, rekla je portparolka Željezničke infrastrukture Mirjana Vujović.

Ona je agenciji MINA kazala da je jutros otkazan polazak voza 6100 koji je trebalo da u pet sati i 15 minuta da krene iz Bara za Bijelo Polje i voz 6103 koji je u devet sati trebalo da krene iz Bijelog Polja za Bar.

Prema riječima Vujović, neće biti otkazivanja vozova koji saobraćaju ka ii z Srbije.

“Brzi međunarodni voz čekao je jutros na prevlačenje. Dizel lokomotiva, na toj dionici koja nema elektronapajanje vrši prevlačenje. Putnici ne izlaze iz voza, ali ima malo čekanja”, navela je ona.

Vujović je rekla da će njihove ekipe učiniti sve da se saobraćaj na tom dijelu pruge što prije normalizuje.

“Nakon 11 sati uslijediće “vremenski prozor” bez vozova, kada će naše ekipe izaći na teren, i nastaviti popravku. U pitanju je velika havarija, 800 metara kontaktne mreže i elektro infarstrukture koja je u tom dijelu potpuno uništena”, dodala je ona.

Vujović je navela da su jutros otkazan polazak voza 7104 iz Podgorice za Nikšić i 7107 iz Nikšića ka Podgorici.

Bonus video: