Besplatni udžbenici za podgoričke prvake

"Učenicima prvih razreda sa teritorije Glavnog grada kompleti knjiga će biti uručeni 1. septembra, na dan kada po prvi put budu sjeli u školske klupe", navodi se u saopštenju Glavnog grada
263 pregleda 21 komentar(a)
škola, đaci, Foto: Shutterstock
škola, đaci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.07.2015. 13:45h

Budžetom Glavnog grada za 2015. predviđena je nabavka kompleta udžbenika za svu djecu upisanu u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Podgorice koja će nastavu pohađati na crnogorskom ili albanskom jeziku.

U skladu sa tim, uprava Glavnog grada je postigla dogovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Crne Gore o štampanju neophodnih udžbenika i njihovoj distribucije po školama.

"Ovo je najljepši način da se najmlađim osnovcima uputi čestitka za početak školovanja, a njihovim roditeljima olakša pripremanje đece za polazak u školu. Učenicima prvih razreda sa teritorije Glavnog grada kompleti knjiga će biti uručeni 1. septembra, na dan kada po prvi put budu sjeli u školske klupe", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Kompleti besplatnih udžbenika djeci čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, djeci palih boraca, djeci sa posebnim obrazovnim potrebama koja se školuju u okviru redovne nastave (tzv. inkluzivno obrazovanje) ili u resursnim centrima, djeci u ustanovama socijalne i dječije zaštite, kao i bez roditeljskog staranja biće dodijeljeni preko socijalnog programa Vlade koji ima za cilj da pomogne najugroženijem kategorijama društva.

Bonus video: