Prodaja korišćenih udžbenika u avgustu

Cilj akcije, koju organizuje Opštinski odbor Sindikata prosvjete, je da što veći broj učenika crnogorskih škola dobije udžbenike i tako spremno dočekaju predstojeću školsku godinu
2 komentar(a)
Slobodan Savović, Foto: Boris Pejović
Slobodan Savović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.07.2015. 17:50h

Prodaja korišćenih udžbenika pod sloganom “Pokloni, prodaj, kupi korišćeni udžbenik” biće organizovana tokom posljednje sedmice avgusta u šoping centru “Delta siti”.

Cilj akcije, koju organizuje Opštinski odbor Sindikata prosvjete, je da što veći broj učenika crnogorskih škola dobije udžbenike i tako spremno dočekaju predstojeću školsku godinu.

Predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Slobodan Savović nedavno je “Vijestima” kazao da će akcija, najvjerovatnije još ove godine biti organizovana u “Delti”.

On je objasnio da su u toku pregovori sa lokalnim vlastima da se iduće godine uključe i knjižare i da se “manifestacija pretvori u Sajam knjiga”.

On je kazao da novi gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, kao bivši ministar prosvjete, ima poseban senzibilitet za “te stvari”.

Savović je istakao da očekuje da akcija naredne godine bude organizovana “ na mnogo većem nivou”.

Savović se nada da će i ove godine, uz pomoć Zavoda za udžbenike i Ministarstva prosvjete, uspjeti da obezbijede oko 600 besplatnih kompleta udžbenika za djecu prosvjetnih radnika.

Bonus video: