Konatar: Sva djeca će primati dječji dodatak, ako bude političke i ljudske volje

Građanski pokret URA je predložio izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji će omogućiti da sva djeca u Crnoj Gori opet primaju dječji dodatak, a da ona djeca koja su u stanju materijalnih i posebnih potreba primaju veće naknade nego do sada
10 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: URA
Miloš Konatar, Foto: URA
Ažurirano: 20.07.2015. 13:46h

Ohrabrujuća je vijest da je Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore dao podršku Predlogu zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji je inicirao Građanski pokret URA, kazao je koordinator odbora za socijalnu politiku GP URA Miloš Konatar.

"Ako bude političke i ljudske volje sva djeca će primati dječji dodatak, sada je odgovornost na poslanicima Skupštine Crne Gore koji će na sjednici odlučivati o Predlogu zakona", rekao je Konatar.

Građanski pokret URA je predložio izmjene Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji će omogućiti da sva djeca u Crnoj Gori opet primaju dječji dodatak, a da ona djeca koja su u stanju materijalnih i posebnih potreba primaju veće naknade nego do sada.

"Očekujemo da poslanici u Skupštini Crne Gore usvoje Predlog zakona i time približe Crnu Goru naprednim i socijalno odgovornim državama koje vode računa i pokazuju solidarnost sa djecom i roditeljima. Djeca u Crnoj Gori zaslužuju da svi poslanici oko ovog pitanja pokažu jedinstvo i želja Građanskog pokreta URA je da Predlog zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti bude jednoglasno usvojen u Skupštini CG", kazao je Konatar.

Iz URA se nadaju da će poslanici pokazati odgovornost i političku i ljudsku volju.

"Ako poslanici budu glasali, kao njihovi predstavnici na skupštinskom odboru, koji je već dao podršku, Predlog zakona će biti usvojen i sva djeca u Crnoj Gori će od januara 2016. godine primati dječji dodatak, dok će dodatak za djecu u stanju materijalnih i posebnih potreba biti uvećan."

Konatar je kazao da Crna Gora mora početi da ulaže u život.

"Vrijeme je da našu državu gradimo kao solidarno, pravedno i socijalno odgovorno društvo, jer je pomoć roditeljima i povećanje nataliteta obaveza Crne Gore. Zato je URA da oko ovog pitanja političke razlike, ne zaboravimo, ali ostavimo po strani zbog budućnosti Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: