Zar samo u Beogradu ima ljekara?

Majka S.V. ispričala je “Vijestima” da će tražiti pomoć od Vlade i Ministarstva zdravlja, ali da ima malo vremena za njihovu reakciju, jer je njenom sinu svaki dan veoma bitan
65 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2015. 07:17h

Klinički centar Crne Gore “nema doktora” koji bi mogao liječiti trinaestogodišnjaka S.V. oboljelog od leukemije.

To su njegovoj majci Stani V. rekli u Kliničkom centru, i dali joj uput da dječaka vodi na liječenje u Beograd.

Podgoričanka je “Vijestima” ispričala da su bili uzaludni njeni zahtjevi Kliničkom centru da joj sina upute negdje drugo, jer su u Beogradu već liječeni nekoliko mjeseci.

“U junu 2011. godine ustanovljeno je da ima leukemiju i poslat je na Institut za majku i dijete u Beogradu. Nakon sedam i po mjeseci poslali su ga nazad u Podgoricu, tvrdeći da je on izliječen. Dobio je terapiju koju je koristio do jula 2013. godine, a sada mu se bolest vratila”, kazala je ona.

Majka oboljelog dječaka tvrdi da ih je konzilijum ljekara Kliničkog centra ponovo uputio u Beograd, uprkos njenim molbama da to ne čine.

“Molili smo ih da pare koje bi platili Beogradu preusmjere u neku drugu kliniku, samo da nas ne šalju tamo, jer je i on vidio da mu u Beogradu ne mogu pomoći. Mi bismo našli način da dodamo ostatak novca, ali tada su nam rekli da nemaju doktora za mog sina, da je Beograd jedino rješenje i da nema druge klinike na kojoj bi mogao biti liječen”, tvrdi ona.

Majka S.V. ispričala je “Vijestima” da će tražiti pomoć od Vlade i Ministarstva zdravlja, ali da ima malo vremena za njihovu reakciju, jer je njenom sinu svaki dan veoma bitan.

“Ne znam zašto dozvoljavaju da druga zemlja odlučuje o životu mog sina, crnogorskog djeteta. Ne znam zašto ne urade sve da pomognu da se spasi jedan mladi život”, kazala je ona.

Iz KCCG juče “Vijestima” nijesu odgovarali na pozive i poruke.

Bonus video: