Čestitke povodom Bajrama

"Nasljeđe Islamske zajednice u Crnoj Gori neodvojivi je dio tog identiteta. Djelovanje Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćuje, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini snažnijim", navodi se u čestitki
66 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Tirana, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 17.07.2015. 14:12h

Predsjednik Vlade Milo Đukanović čestitao je u ime Vlade Crne Gore i u svoje ime Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori reisu Rifatu ef. Fejziću i građanima islamske vjeroispovijesti.

"Osnovna načela humanizma, duboko utkana u duhovnim korijenima islama, podsjećaju nas na tradicionalne, neprolazne vrijednosti pravde, razumijevanja i zajedništva. Vrijednosti, koje Crna Gora baštini kroz istoriju, kao dio sopstvenog identiteta utemeljenog u multinacionaInom i multikonfesionalnom skladu. Nasljeđe Islamske zajednice u Crnoj Gori neodvojivi je dio tog identiteta. Djelovanje Islamske zajednice u Crnoj Gori i danas nas civilizacijski obogaćuje, a njena puna posvećenost izgradnji naše Crne Gore i daljem razvoju crnogorskog društva čini snažnijim", navodi se u čestitki.

Predsjednik Vlade navodi u čestitki poglavaru Islamske zajednice u Crnoj Gori i građanima islamske vjeroispovijesti da im želi da praznične dane provedetu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

"Neka vam i ubuduće univerzalne poruke koje afirmišu bajramski dani budu nadahnuće afirmaciji ljudskih vrijednosti i vrlina i podsticaj da pojedinačno i zajedno radimo na tome da naše društvo učinimo uspješnijim, bogatijim i boljim", navodi se u čestitki Đukanovića upućenoj Fejziću.

Bečić čestitao Bajram

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti poželio je da Ramazanski barjam njihova srca ispuni toplinom i ljubavlju, a da u njihove domove unese dobro zdravlje, radost i porodičnu sreću.

"Ovi uzvišeni Ramazanski dani, kao, uostalom, i dani velikih praznika ostalih religija i vjerskih zajednica u Crnoj Gori, prilika su da se učvrsti međuvjerski i međuetnički sklad, vrijednosti koje, između ostalih, Crnu Goru čine državom. Država zasnovana na toleranciji različitosti i poštovanju prava svih, uz međusobno zbližavanje ovih 620 hiljada građana do tako potrebnog zajedništva, koje će, kao takvo, biti neophodan uslov društvenog napretka, ekonomskog razvoja i svakog boljitka - za Demokrate, je prevashodni cilj i ideja vodilja", naveo je Bečić u čestitku.

U ime Odbora Socijalističke narodne partije Glavnog grada, Dragan Ivanović, predsjednik Odbora SNP Podgorica, uputio je vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

"U starim knjigama mudrosti piše da je Bajram praznik mira i prijateljstva i da se njegova toplina i radost dijeli kako sa porodicom, tako i sa prijateljima i komšijama. U to ime, želi vam srećan praznik, da Bajram provedete u istinskoj porodičnoj sreći, radosti i veselju", navodi se u čestitki Ivanovića.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević čestitao je vjernicima muslimanske vjeroispovjesti Bajram.

"Želimo vam da istog srca i duše podijelite radost ovog praznika sa svojom porodicom i prijateljima. Želimo da pružimo ruku prijateljstva u skladu sa ovim svetim danom i da poručimo da je Crna Gora otvorena za sve ljude i da je zajedništvo i sklad ono na čemu svi zajedno moramo radit., da nam se vrati ljubav u srca i stvori veza koja se nikada neće prekinuti", navodi se u čestitki Medojevića.

Bonus video: