Ugradnju vodomjera nude majstori koji nemaju ugovor

Nedavno su iz “Vodovoda” saopštili da anketiraju potrošače da će za registraciju internog vodomjera građani morati da izdvoje 48,50 eura
104 pregleda 1 komentar(a)
Vodomjeri, Ugradnja vodomjera,  Vodovod i kanalizacija, Foto: Vesko Belojević
Vodomjeri, Ugradnja vodomjera, Vodovod i kanalizacija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.07.2015. 17:50h

Iz “Vodovoda i kanalizacije” juče je upozoreno da u ime tog preduzeća pojedinci nude građanima ugradnju vodomjera u stanovima, iako nemaju sklopljene ugovore za taj posao.

“Nije istina da imaju sklopljen ugovor sa nama. Ovih dana radimo samo anketiranje i nuđenje bilo kakve ugradnje vodomjera je gruba manipulacija”, saopšteno je iz tog preduzeća. Istakli su da će zbog toga protiv tih lica pokrenuti pravne radnje.

“Anketiranje stanovnika glavnog grada za ugradnju internih vodomjera u stambenim jedinicama sprovode naše službe”, objasnili su iz “Vodovoda”.

Napomenuli su da će u narednom periodu vodomjere ugrađivati isključivo radnici tog preduzeća uz sklapanje korisničkog ugovora u objektima kolektivnog stanovanja, o čemu će građani biti blagovremeno informisani.

Nedavno su iz “Vodovoda” saopštili da anketiraju potrošače da će za registraciju internog vodomjera građani morati da izdvoje 48,50 eura.

Iz tog preduzeća odgovorili su “Vijestima” da će troškove ugradnje novih vodomjera potrošačima koji nemaju dug ili potpišu protokol o izmirenju snositi “Vodovod”, ali i da stanari imaju obaveze.

“Podnosilac zahtjeva je u obavezi da pripremi sve građevinske radove (štemanja zida, skidanje keramičkih pločica, malterisanje.. ) i u vlastitoj režiji sve vodovodne instalacije sprovede do mjesta gdje će se ugrađivati interni vodomjer, te izvede sve osim ugradnje samog vodomjera”, istakli su iz “Vodovoda”. Odgovorili su da u gradu ima oko 1.800 zajedničkih vodomjera, preko kojih se utrošena voda obračunava za više od 20.000 potrošača.

Bonus video: