"Bokeški forum": Tivatsku zemlju daju kao svoju prćiju, građani da se pitaju oko marine Kalimanj

Ako je jedna Slovenija mogla povodom naizgled nevažnog pitanja: da li želite da prodavnice rade nedjeljom da organizuje referendum, onda i mi imamo prava da se pitamo šta će biti sa našom zemljom, koju su naši preci nesebično dali kako bi Tivat bio grad i opština dostojna respekta"
87 pregleda 6 komentar(a)
Kalimanj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Kalimanj, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.07.2015. 11:34h

U NVO "Bokeški forum" zabrinuti su zbog tendera za marinu "Kalimanj", koji je, kako navode, obavljen na brzinu, bez javnih rasprava i pod velom tajne.

"A sigurno nije tajna da se najlakše lovi u mutnom. Marina je napravljena poslije zemljotresa, a bez obzira što su svoju zemlju dali za njenu izgradnju, građani su uredno plaćali vezove Komunalnom, koje je poslije vraćanja lučice od strane „Morskog dobra“ preuzelo gazdovanje", navodi se u saopštenju te NVO.

"Bokeški forum" inicira formiranje Udruženja "Korisnika Marine" koji će svojim potpisom, odnosno peticijom osuditi još jedno davanje tivatske zemlje i važnog i strateškog i ekonomskog resursa, kao sopstvene prćije.

"Smatramo da je po ovom pitanju trebalo konsultovati prije svega građane Tivta. Jer ova marina i lučica nalazi se u srcu našeg grada. A ako je jedna Slovenija mogla povodom naizgled nevažnog pitanja: da li želite da prodavnice rade nedjeljom da organizuje referendum, onda i mi imamo prava da se pitamo šta će biti sa našom zemljom, koju su naši preci nesebično dali kako bi Tivat bio grad i opština dostojna respekta", navode u "Bokeškom forumu".

Bonus video: