Žabljak: Počela izgradnja rastorana, tursitima smetaju bageri uz jezero

Pajović se nije mogao izjasniti o rokovima za završetak gradnje, gabaritima i materijalima od kojih će se restoran graditi, a što će imati uticaja na aktivan odmor turista
6 komentar(a)
Crno jezero, radovi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Crno jezero, radovi, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 15.07.2015. 16:06h

Direktor Nacionalnog parka „Durmitor“ Toma Pajović potvrdio je juče da je pljevaljska firma „Obnova“ počela sa pripremnim radovima na izgradnji restorana na obali Crnog jezera. Riječ je o investiciji od 300.000 eura koja će se graditi iz kredita realizovanog preko Investiciono-razvojnog fonda.

„Tih nekoliko kamiona odvezlo je materijal u smiraj dana kada se na jezeru nalazilo malo posjetilaca. Iskrsla je nepredviđena situacija sa podzemnim vodama koje su se na gradilištu pojavile pa se moralo tako postupiti. Izvođači radova su korektno prihvatili naš predlog da se radi noću kako se ne bi remetio odmor posjetilaca. Čak i to da svakog jutra rano operu ili očiste prljavštinu koja se nađe na turističkim pješačkim stazama i asfaltnom šetalištu”, kaže Pajović.

On se nije mogao izjasniti o rokovima za završetak gradnje, gabaritima i materijalima od kojih će se restoran graditi, a što će imati uticaja na aktivan odmor turista.

Novinare je uputio na arhitektu iz Nikšića Nebojšu Adžića koji je uradio projekat, ali Adžić nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Čitalac “Vijesti” dostavio je redakciji fotografije na kojima se vidi građevinska mehanizacija na lokalitetu na kome je prije nekoliko dana postavljena ograda gradilišta budućeg restorana na poziciji na kojoj se nalazio nacionalni restoran koji je izgorio krajem 2010. godine.

Na tom mjestu juče nije bilo ni građevinske operative, a još uvijek nema standardne građevinske table sa podacima vezanim za karakteritike budućeg restorana i rokove za završetak posla.

Bonus video: