Ivana, Dragana i Dušica dobile stipendije za usavršavanje na fakultetima u Francuskoj

"Stipendije će biti realizovane na osnovu Sporazuma potpisanog između Vlade Francuske i Vlade Crne Gore, počev od septembra 2015. godine"
53 pregleda 3 komentar(a)
Crna Gora i Francuska, Foto: Shutterstock
Crna Gora i Francuska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.07.2015. 16:30h

Studentkinje Ivana Jovović, Dragana Vuksanović i Dušica Stanišić dobitnice su stipendije za usavršavanje na fakultetima u Francuskoj.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, mješovita francusko-crnogorska komisija donijela je odluku o dodijeljivanju stipendija za akademsku 2015/2016. godinu cijeneći kvalitet pristiglih kandidatura, kao i nakon intervjua na francuskom jeziku sa kandidatima.

U saopštenju se navodi da je Jovović, koja je diplomirani ekonomista iz Podgorice, dobila stipendiju za usavršavanje u oblasti ekonomije na Višem institutu za ekonomiju i menadžment, Univerziteta Nica Sofija Antipolis.

Vuksanović, koja je diplomirani turizmolog iz Podgorice, dobila je stipendiju za usavršavanje u oblasti turizma na Univerzitetskom stručnom institutu za turizam Univerziteta Nica Sofija Antipolis.

Stanišić, profesor francuskog jezika i književnosti iz Budve, dobitnica je stipendije za oblast književnosti na Univerzitetu „Fransoa Rable“ u Turu.

"Stipendije će biti realizovane na osnovu Sporazuma potpisanog između Vlade Francuske i Vlade Crne Gore, počev od septembra 2015. godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: