Smeta im naplata prolaza kroz Nevidio

"Hoće li vlast od tih sredstava izgraditi ljesu i na izlasku iz kanjona ili će ova već postojeća biti uklonjena po nalogu nadležnih državnih institucija koje vode računa o ekološkoj državi i svim ljesama po Crnoj Gori"
84 pregleda 4 komentar(a)
Kanjon Nevidio, Foto: Obrad Pješivac
Kanjon Nevidio, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 13.07.2015. 13:24h

Odluku Opštine Šavnik da, u cilju primjene odluke o naplati takse od pet eura za prolazak kanjonom Nevidio na ulasku u kanjon postavi prepreku, u nepotpisanom saopštenju NVO „Odbor za zaštitu Dragišnice“ smatraju osmim svjetskim čudom.

“U srcu ekološke države, budućem regionalnom parku prirode 'Dragišnica-Komarnica', lokalna vlast je postavila ogradu-ljesu, kako narod u ovom kraju naziva prepreke ove vrste. Osmo svjetsko čudo je urađeno po projektu za sada nepoznatog autora i to pred vratima prirodnog dragulja, crnogorskog Kolorada. Sve u namjeri da pozamašna novčana sredstva lokalna vlast uloži u razvojne projekte, kako to reče šavnički gradonačelnik Mijomir Vujačić. Hoće li vlast od tih sredstava izgraditi ljesu i na izlasku iz kanjona ili će ova već postojeća biti uklonjena po nalogu nadležnih državnih institucija koje vode računa o ekološkoj državi i svim ljesama po Crnoj Gori,” pitaju se u saopštenju.

U saopštenju Odbor pominje DOO „Trudbenik“ iz Mojkovca, ranijeg koncesionara nad šumama Dragišnice.

“Pitamo nadležne da li je drvena ljesa njihov poklon za izvanrednu saradnju sa lokalnom upravom i šumarstvom iz Šavnika,” kažu u saopštenju.

Bonus video: