A, ko puši o državnom trošku

Razumijem vašu želju da se borite za ono što smatrate da su standardi, tvrdi Ivanović. Ćuti o zloupotrebi u njegovom resoru
92 pregleda 11 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Gov.me
Petar Ivanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 12.07.2015. 06:38h

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović ponovo je juče izbjegao da saopšti ko je prije više od tri mjeseca potrošio državnih 48 eura za 10 kutija cigarilosa.

"Vijesti" su 28. marta prvi put objavile da je platnom karticom Ministarstva, sa brojem 6000000000001400, na podgoričkoj benzinskoj pumpi "Jugopetrola", plaćeno 10 kutija cigarilosa "Toscanello aroma cafee", koje koštaju po 4,8 eura.

"...Razumijem vašu želju i ...medijskog monopoliste iz kojeg dolazite...da se borite za ono što smatrate da su standardi. I kada bi to zaista bio vaš pristup, ja bih vam vrlo rado odgovorio", odgovorio je Ivanović na pitanje TV "Vijesti" na konferenciji za novinare.

Ivanović je ponovo preusmjerio priču na Biotehnički fakultet, trošenje šest miliona eura i bivšu dekanicu Nataliju Perović.

Perović je ranije demantovala Ivanovića, navodeći da je sve rađeno zakonito i transparentno te da novac nisu trošili dekani/ce već fakultet za poslove, projekte i budžetske linije po stavkama agrobudžeta.

Ministar Ivanović je na funkciji od kraja 2012. godine, od kada je i pretpostavljeni Biotehničkom fakultetu, ali za sve to vrijeme nije objavio javno da je tražio odgovornost za navodna dešavanja u toj ustanovi za koja proziva.

Ivanović je istakao da u ovom slučaju cigarilosa "građani nijesu finansirali privatni luksuz", pozvavši istraživačke novinare da to utvrde.

On je juče ocijenio da je u Crnoj Gori u prvih šest mjeseci ove godine zabilježen rekordan otkup mlijeka od skoro 12 miliona litara.

U junu je, kako je naveo, otkupljeno oko 2,3 miliona litara, što je pet odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

"Sa osjetnim povećanjem otkupa mlijeka u maju i junu, nadomješten je smanjeni otkup s početka godine, uglavnom prouzrokovan vremenskim neprilikama”, saopštio je Ivanović.

Ivanović je naglasio da su sve premije za otkupljeno mlijeko obezbijeđene i isplaćene poljoprivrednim proizvođačima na vrijeme.

On je kazao da je 1. juna počela da radi nova sirara kozjeg programa u Martinićima u Danilovgradu, koja pored prerade posjeduje i sopstvenu farmu od 300 koza, dok je u Petnjici počela probna proizvodnja nove sirare.

"To znači da se u kontinuitetu povećava broj radnih mjesta u poljoprivredi", naveo je Ivanović.

Bonus video: