SNP Danilovgrad: Obezbijedite Pavkovićima vodu

"Mještani Pavkovića izdvojili su ne mala novčana sredstva u iznosu od 800 eura po domaćinstvu za izgradnju vodovoda, a danas ta ista domaćinsta nemaju vodu već dva mjeseca"
118 pregleda 6 komentar(a)
Marko Radonjić, Foto: SNP Danilovgrad
Marko Radonjić, Foto: SNP Danilovgrad
Ažurirano: 09.07.2015. 10:06h

Odbornik SO SNP u Danilovgradu Marko Radonjić ispred partije apeluje na nadležne organe u opštini Danilovgrad da omoguće normalno funkcionisanje vodovodne mreže u Pavkovićima, kako bi mještani tog područja konačno imali elementarne uslove za život.

Vodovod Pavkovići je, kako se navodi u saopštenju Radonjića, otvoren 19. aprila 2014.godine, sa sve zdravicom aktuelnog ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Petra Ivanovića, “slučajno” u predizbornoj kampanji. Tom prilikom je najavljeno da će vodu dobiti 80 domaćinstava čime će se, navodno, unaprijediti život na selu.

"Podsjećamo da su mještani Pavkovića izdvojili ne mala novčana sredstva u iznosu od 800 eura po domaćinstvu za izgradnju vodovoda, a danas ta ista domaćinsta nemaju vodu već dva mjeseca. Vodovodna mreža je izgrađena, ali ništa nije urađeno na samom izvorištu, što za posledicu ima slab ili nikakav dotok do krajnjih korisnika, zbog velikim rasipanjem vode na samom izvorištu. To ukazuje da čitav projetak nije urađen onako kako je bilo predviđeno", piše u saopštenju.

Navodi se da se veliki broj familija vratilo na selo računajući da su sa ovim vodovodom dobili uslove za bolji život, pa su usmjerili svoja sredstva na razvoj seoskih imanja. Sada, kaže Radonjić, zbog nedostatka vode, trpe velike novčane gubitke i osjećaju se obmanuto.

"Zato apelujemo na sve nadležne organe u opštini Danilovgrad da omoguće normalno funkcionisanje vodovodne mreže u Pavkovićima, ni manje ni više nego onako kako je obećano mještanima. Nažalost, problem sa vodosnabdijevanjem nemaju samo mještani ovog područja, već u ljetnjim mjesecima muku muče sa vodom i građani koji žive nedaleko od centra Danilovgrada (naselje Glavica). To je problem koji datira još odavno i nadležni organi ovoliko godina nijesu uspjeli da ga riješe."

Uprkost ovakvom stanju, preduzeće Vodovod i kanalizacija planira porast tarife za vodu kod domaćinstava za 10 odsto u 2015. i 2016. godini.

"Žalosno je to što moramo nadležne organe da podsjećamo šta je njihov posao i kako da ga obavljaju, ali ipak smatramo da je naš zajednički cilj poboljšanje kvaliteta života naših sugrađana", zaključuje Radonjić.

Bonus video: