Obnovili boćarski teren na 1.600 metara iznad mora

“Prava atrakcija bi bila vratiti ga u aktivnu upotrebu jer planinsko okruženje i niska temperatura čine boćanje i u najtoplijem ljetnjem danu sasvim ugodnim”, uvjeren je Starčević
0 komentar(a)
Teren, boćanje (Novine)
Teren, boćanje (Novine)
Ažurirano: 07.07.2015. 18:28h

Planinarski klub “Subra” organizovao je proteklog vikenda drugu radionicu gradnje “na suvo” u okviru koje je obnovljen urušeni suhozid (podzida) boćarskog igrališta.

“Boćanje kraj Orjenske lokve, na 1.600 metara nadmorske visine je 80. godina prošlog vijeka bilo uobičajena pojava, ali su vrijeme, ratovi i besparica učinili svoje. Trava je pokrila teren , zidovi se urušili, boća zaboravljena”, kazao je Željko Starčević koji je vodio radionicu.

“Prava atrakcija bi bila vratiti ga u aktivnu upotrebu jer planinsko okruženje i niska temperatura čine boćanje i u najtoplijem ljetnjem danu sasvim ugodnim”, uvjeren je Starčević.

On ističe da je radionica “Orjensko sedlo 2015.” ostvarila preduslove za neku buduću cjelovitu revitalizaciju. Navodi i da su njihovi napori “prepoznati i šire”. Ukazuje da najnoviji poziv za radionicu, prenosi i "Dragodid", najpoznatija hrvatska organizacija koja se bavi promovisanjem suhozidne gradnje, sa kojom su stupili u kontakt”.

Demonstratori u gradnji su bili Nikola Brajović i Goran Vuković, dok je teoretski dio izveo Željko Starčević, vođa radionice

Bonus video: