Agović najviše vjeruje pašenogu: Dobar je vozač i neće krasti na gorivu

„Trenutno je tako, a kada raspišemo konkurs, možda neko drugi bude primljen na to mjesto“, rekao je Agović
80 pregleda 23 komentar(a)
Centar za socijalni rad Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Centar za socijalni rad Rožaje, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 07.07.2015. 18:12h

Direktor rožajskog Centra za socijalni rad (CSR) Kadrija Agović zaposlio je prije nekoliko dana svog pašenoga Kemala Kajevića za vozača u toj ustanovi.

Agović, koji je na čelo CSR došao na osnovu aneksa ugovora koji su potpisali DPS i BS, u tome ne vidi ništa sporno.

„Želio sam da na to mjesto zaposlim nekoga kome vjerujem, a najviše vjerujem pašenogu. Siguran sam da će on posao obavljati kako treba i pošteno. Provjereno je dobar vozač, a i neće krasti na gorivu“, rekao je Agović.

Kajević je angažovan na osnovu ugovora o djelu, a bez prethodno raspisanog konkursa.

„Trenutno je tako, a kada raspišemo konkurs, možda neko drugi bude primljen na to mjesto“, rekao je Agović.

Na osnovu ugovora o djelu u CSR je angažovano još pet radnika, uglavnom iz redova Bošnjačke stranke. Primljena su tri socijalna radnika, pravnik i ekonomista. Ta radna mjesta su predviđena prema novoj sistematizaciji koja čeka zeleno svjetlo Ministarstva rada i socijalnog staranja.

„Novi radnici su angažovani uz saglasnost resornog ministarstva. To je bilo neophodno i zbog opštepoznate situacije u CSR. Čim Ministarstvo rada i socijalnog staranja usvoji predloženu sistematizaciju biće raspisani konkursi“, rekao je Agović.

Zbog sumnje da su državni budžet oštetili za oko dva miliona eura, policija je nedavno podnijela krivičnu prijavu protiv pet radnika rožajskog CSR.

„U međuvremenu, CSR mora normalno da funkcioniše. Mnogo je problema, uglavnom zatečenih, koji se moraju rješavati. Tu su i tekuće obaveze, pa kako građani ne bi trpljeli, preduzeli smo nužne korake novih upošljavanja“, rekao je Agović.

Četiri dana nakon što je stupio na dužnost, Kajević je slupao službeni „pasat“ (RO CG 022).

Agovićev provjereni kadar je službeni automobil koristio u privatne svrhe. Prema nezvaničnim informacijama, on je u nedjelju povezao porodicu na svadbu. Do saobraćajne nesreće je došlo u povratku, kada je Kajević pored hotela „Aldi“ pokušao da se uključi na magistralu.

Prema informacijama iz policije, on je u tom trenutku bio sam u vozilu. Srećom nije povrijeđen, ali je na „pasatu“ nastala veća materijalna šteta.

Bonus video: