Bošković: Crna Gora na pravi način da iskoristi talente

„Maida je primjer svim ostalim učenicima u Crnoj Gori ove godine i pokazatelj da iz ovako male države možemo biti najbolji u nečemu, a ona to jeste i nadam se da će biti u narednom periodu“, zaključio je Bošković
104 pregleda 2 komentar(a)
Maida Šukurica, Foto: Vlada Crne Gore
Maida Šukurica, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 07.07.2015. 10:07h

Crna Gora treba da prepozna kadar i na pravi način iskoristi njihove talente, ocijenio je ministar prosvjete Predrag Bošković uručujući nagradu učenici iz Bijelog Polja, Majidi Šukurici, koja je osvojila srebrnu medalju iz matematike na juniorskoj balkanskoj olimpijadi.

Bošković je rekao da je Šukurica ponos Crne Gore.

Činjenica je, prema njegovim riječima, da je vrlo teško biti na vrhu, ali, kako je kazao Bošković, nju čeka naporan rad da ono što je ostvarila potvrdi sljedećih godina.

„Crna Gora dobila je novog talenta koji će iskoristiti i kojim će se ministarstvo prosvjete baviti u narednom periodu, pomagati i omogućiti joj da ostvari svoje želje kada je obrazovanje i nastava u pitanju“, poručio je on.

Kada Šekurica završi kompletno obrazovanje, kako je kazao Bošković, Crna Gora će dobiti kadar koji će biti na raspolaganju svim građanima države.

„To je samo dokaz da mi možemo proizvoditi kadar koji je najbolji ne samo u Crnoj Gori već i u regionu. Treba ih prepoznati na pravi način, iskoristiti njihove talente i usmjeriti ih na pravu stranu“, ocijenio je Bošković.

Prema njegovim riječima, problem u obrazovanju Crne Gore je što se nastavnici i dalje baziraju na puko memorisanje gradiva, a zapostavljaju ono što je najvažnije, a to je, precizirao je Bošković, kreativnost mladih ljudi koju treba da oslobode.

On je pozvao sve sadašnje i buduće mentore novih talenata da ih oslobode stega, klasičnog memorisanja, navodeći da treba da ih natjeraju da razumiju ono što piše u knjigama i da im ostave da svoju kreativnost i ideju razvijaju na najbolji mogući način.

„Maida je primjer svim ostalim učenicima u Crnoj Gori ove godine i pokazatelj da iz ovako male države možemo biti najbolji u nečemu, a ona to jeste i nadam se da će biti u narednom periodu“, zaključio je Bošković.

Bonus video: