Kad Opština nema novca: Barski privrednici nagradili najbolje srednjoškolce

"Ovo je zaista divan gest, svi smo prijatno iznenađeni, hvala Novakovićima na ovom potezu", rekla je novinarima Aleksandra Stijović koja je upisala studije arhitekture
103 pregleda 11 komentar(a)
Novaković lučonoše, Foto: Radomir Petrić
Novaković lučonoše, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 06.07.2015. 06:57h

Zbog ogromnih finansijskih problema Opštine Bar, ove godine nije nastavljena lijepa tradicija da dobitnici diplome Luča na svečanosti u Dvorcu kralja Nikole pored knjige dobiju od lokalne samouprave i prigodnu novčanu nagradu.

No, dvojica barskih privrednika poznatih po donatorstvima, potrudili su se zato da makar oni najbolji od najboljih, dobitnici Luče A i đaci generacije završnog razreda srednjih škola, dobiju malu satisfakciju od zajednice za sjajne školske rezultate u prethodnih 12 godina.

Poznati humanista Radomir Novaković Cakan, vlasnik lanca prodavnica sportske opreme "Cakan sport" i Stevo Novaković, vlasnik restorana "Vasilisa" u Čanju, okupili su u "Vasilisi" desetak srednjoškolaca dobitnika Luče A, za koje su priredili večeru, a tokom druženja, uručili su im i poklon vaučere u vrijednosti od po stotinu eura za trgovinu u radnjama "Cakan sporta".

Ističući da u školi nije bio lučonoša, ali, da se zato sada trudi da bude lučnonoša u poslu i na polju društvene odgovornosti svog preduzeća, Radomir Novaković Cakan poručio je najboljim barskim učenicima da je ovo samo mala čast za njihov trud i zalaganje.

"Vi zaslužujete mnogo više, ali, mi smo ovo uradili u skladu sa našim mogućnostima. jer želimo da znate da se cijeni vaš uloženi rad i odricanje. Želim vam od srca da nastavite i dalje sa ovakvim uspjesima, u nadi da ćete doprinijeti razvoju i napretku našeg Bara, pa da i vi jednog dana podržite najbolje srednjoškolce", rekao je Radomir Novaković, dodajući u šali da sa Stevom nije rođak, "ali, rođački pomažemo".

Na druženju u "Vasilisi" bili su dobitnici "Luče" za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi iz Gimnazije "Niko Rolović" Majda Nikezić, Aleksandra Stijović, Vasilija Bulatović, Andrea Joličić, Miloš Luburić, Melisa Seferović, Vladan Vučinić, Milena Vuković i Milan Rešetar, te Filip Raičević i Marko Radinović iz Srednje poljoprivredne škole, a mahom zbog obaveza upisa na fakultet odsutni su bili gimnazijalci Aleksandra Đurović, Igor Đurović, Irma Fetahović i Veljko Vukosavovićm te Mićan Andrijašević Iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

"Ovo je zaista divan gest, svi smo prijatno iznenađeni, hvala Novakovićima na ovom potezu", rekla je novinarima Aleksandra Stijović koja je upisala studije arhitekture.

Bonus video: