Tivat: Bokeški forum osudio plan za naplatu parkirališta

5 komentar(a)
Tivat, parking, Foto: Siniša Luković
Tivat, parking, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.07.2015. 11:31h

Namjeru gradnačelnika Tivta Ivana Novosela (DPS) da gazdovanje i naplatu korišćenja javnih parkirališta u gradu na pet godina povjeri privatnoj kompaniji koju bude izabrao na tenderu, oštro je osudila NVO „Bokeški forum“.

Ta NVO je poručila da vjeruje da odbornici u SO Tivat koji bi se u ponedjeljak trebali izjašnavati o Novoselovom predlogu, „neće dozvoliti da prihode od parkinga u Tivtu ubira privatna firma, što je katastrofalno po građane Tivta i finansijski neisplativo Opštini.”

“Mi u „Bokeškom forumu" donekle možemo da razumijemo stav da je naše Komunalno preduzeće prenatrpano drugim obavezama, ali ne i da u tome nađemo razlog za davanje nepresušnog izvora prihoda u zakup privatnom licu, i to uz produženje roka najma sa jedne na pet godina. Riješenje je jednostavno - umjesto da poslom prenatrpano Komunalno preduzeće gazduje ovim, potrebno je oformiti firmu JP „Parking servis". To bi obezbjedilo nove prihode koji bi se rasporedili na zdravstvo, sport i kulturu, a sa druge strane otvorila i nova radna mjesta.”, saopštio je “Bokeški forum”.

Ta NVO poručila je da će u slučaju da “katastrofalan potez” Novosela prođe skupštinsku proceduru, “Bokeški forum” pozvati Tivćane “na građansku neposlušnost, u vidu neplaćanja parkinga, koji je i ovako problematična stavka respektabilnog turističkog mjesta kakvu Tivat ima tendenciju da postane.”

Bonus video: