Tivat: Opština će morati da plati 250.000 eura PAM-u

Direktor PAM-a Vasilije Raičević potvrdio je da je Apelacioni sud donio presudu u njihovu korist i naveo da su u pregovorima sa Opštinom Tivat o izmirenju dugova
607 pregleda 2 komentar(a)
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Tivat (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Presudom Apelacionog suda Crne Gore, Opština i Turistička organizacija Tivat su na ime neizmirenih dugova PAM-u – organizaciji za zaštitu prava autora muzike Crne Gore, dužne uplatiti 250.000 eura, objavio je danas Radio Tivat.

Radi se o potraživanju PAM-a na ime autorskih prava za razne muzičke događaje koje je lokalna TO organizovala od 2014. godine do 2017. godine, a zbog čega je PAM pokrenuo sudske procedure, nakon što je rukovodstvo TO odbilo njihov više puta ponovljeni poziv da izmiri te obaveze.

Direktor PAM-a Vasilije Raičević potvrdio je da je Apelacioni sud donio presudu u njihovu korist i naveo da su u pregovorima sa Opštinom Tivat o izmirenju dugova.

Nezvanično, pred iznosa od 250.000 eura koliko će nakon konačne odluke Apelacionog suda, morati da plate PAM-u, Opštini i Turističkoj organizaciji Tivat prijeti i dodatna obaveza i od još oko najmanje 80 hiljada eura jer nisu plaćali tantijeme ni za muziku izvođenu na javnim manifestacijama i programima koje su na Pinima priređivale u protekle dvije godine.

Bonus video: