Gdje je sekularna država: Zatvorio bife do kraja posta

Stariji službenici lokalne uprave ne pamte da je tako nešto ikada bilo na snazi u toj ustanovi. Dosta njih, kažu, ne mogu da rade dok ne popiju kafu ili čaj
82 pregleda 45 komentar(a)
Rožaje
Rožaje
Ažurirano: 25.06.2015. 14:41h

Bife u zgradi Opštine Rožaje zatvoren je od 18. juna do 16. jula, koliko traje ramazanski post.

Stariji službenici lokalne uprave ne pamte da je tako nešto ikada bilo na snazi u toj ustanovi.

„Odluku o zatvaranju bifea, koliko smo čuli, donio je predsjednik Opštine Ejup Nurković. Radnici o tome nijesu obaviješteni, niti ih je bilo ko pitao za mišljenje. Samo smo kroz hodnike čuli o čemu se radi. Najmanje polovina radnika su nepostači, pa nam nije jasno da li nam se na ovaj način želi poslati neka poruka“, rekao je „Vijestima“ jedan službenik koji nije želio da mu se pominje ime zbog straha od odmazde.

Praktikovanje vjerskih običaja, prema njegovom mišljenju, ne bi smjelo da ometa rad u državnim ustanovama.

„Poštujem sve koji žive kako vjera nalaže i poste, ali očekujem isti takav tretman za nas koji iz bilo kojih razloga ne postimo. Naizgled banalna stvar, napravila je i smetnje u radu. Dosta nas ne može da funkcioniše dok ne popijemo kafu, čaj. Osjeća se nervoza, naročito u jutarnjim satima. Opada koncentracija, fali volje za posao. Bježimo sa radnog mjesta ili se skrivamo po ćoškovima kako bismo popili kafu“, rekao je izvor „Vijesti“.

Novi režim uveden je pošto je na vlast došla Bošnjačka stranka. Promjena je i to što, pored uobičajene pauze od 10, 30 do 11 sati, petkom vjernici mogu odsustvovati sa posla od 12 do 14 časova kako bi obavili džuma namaz (centralna vjerska molitva).

Iz kabineta predsjednika nije bilo moguće dobiti odgovore zbog čega je zatvoren bife , niti da li dvočasovna pauza petkom otežava servisiranje usluga građanima, s obzirom da je to pazarni dan kada se dolazi i iz sela kako bi se završilo što više obaveza.

Bonus video: