Pljevljake ujedinila želja da spasu život Albina Konda

U saradnji Brothers legion – Street workout kluba i škole „Boško Buha“ u petak će na pijaci biti postavljen pult za prikupljanje pomoći za Albina od 10 do 14 časova
130 pregleda 12 komentar(a)
Albin Kondo, Foto: Facebook.com
Albin Kondo, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 25.06.2015. 14:32h

Pljevljaci nikada nijesu disali jednim dahom, kao ovih dana. Ujedinila ih je želja da spasu jedan mladi život i dobiju borbu sa vremenom koje neumitno ističe.

Albinu Kondu hitno je potrebna transplantacija jetre, koja će biti obavljena u Nici. Preko 200.000 eura mora biti sakupljeno do prvog jula. Ostalo je samo nekoliko dana da se sačuva jedan mladi život, a sakupljeno je svega nešto više od 37.000 eura.

Kada je novac mjerilo trajanja, ljudski život gubi, ali i dobija smisao. To su ovih dana pokazali Pljevljaci, koji su svojim humanim gestovima vratili vjeru u čovjeka.

Sportski radnici i profesori fizičke kulture su organizovali humanitarnu utakmicu na kojoj je prikupljeno 1.780 eura. Akciju su podržali i drugi sportski klubovi, pa je FK „Breznica“ sakupio 1.200 eura.

U subotu će biti organizovano vanredno kolo Opštinske North star lige u malom fudbalu, a donacije će biti upućene za Albinovo liječenje.

U borbu za spasavanje ljudskog života uključiće se i Bjelopoljci, koji će u nedjelju, na startu trke drumskog prvenstva Crne Gore u biciklizmu, u donatorsku kutiju moći da ubace prilog. Kutija za pomoć će biti postavljena i u Pljevljima, gdje se takmičenje završava.

U saradnji Brothers legion – Street workout kluba i škole „Boško Buha“ u petak će na pijaci biti postavljen pult za prikupljanje pomoći za Albina od 10 do 14 časova. U ponedjeljak će klub na trgu 13. jula orgnizovati promociju uličnog treninga od 12 do 13 časova tokom kojeg će se prikupljati novčana pomoć.

Likovni umjetnici grada pod Golubinjom su na gradski trg iznijeli svoje radove koje prodaju po simboličnoj cijeni, kako bi pomogli sugrađaninu.

Večeras će u Domu vojske biti upriličen humanitarni koncet na kojem će nastupiti svi pljevaljski muzičari, koji ranije nijesu zakazali obaveze. Njihova pjesma će slaviti život, a u donatorsku kutiju će svaki posjetilac moći da ubaci dobrovoljni prilog.

U Osnovnoj školi „Boško Buha“, u kojoj Kondo radi kao nastavnik fizičke kulture i odgoja, skupljaju se prilozi za omiljenog pedagoga.

Pomoć se prikuplja i u „Husein – pašinoj džamiji“, a u akciju se uključilo i humanitarno društvo „Merhamet“.

Književnica Selma Šljuka je najavila da će od prodaje knjige „Desto nebo“ sav novac uplatiti na Albinov račun, a samostalno je aktivirala i crnogorsku dijasporu u nekoliko zemalja da prikupe pomoć.

Brojni pojedinci na društvenim mrežama objavljuju apel za pomoć i na različite načine pokušavaju da animiraju ljude dobre volje.

Uprkos ogromnim želji i trudi, Pljevljaci ovu bitku neće uspjeti da izguraju sami, bez pomoći ostatka Crne Gore i dijaspore, jer vrijeme neumoljivo ističe. Do ponedjeljka je neophodno sakupiti još najmanje 65. 000 eura kako bi Albin mogao da optutuje na transplantaciju jetre u Nicu.

Sjutra u 8 časova sati bće otvorena donatorska linija, a za pomoć Albinu poruke će se moći slati na broj 068 14525

Bonus video: