POTPISAN UGOVOR

Druga faza Novog studentskog doma biće renovirana tokom raspusta

Bošković je, nakon potpisivanja ugovora, podsjetio da je prošle godine u rekonstrukciju studentskih domova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i na Cetinju uloženo skoro milion eura
328 pregleda 1 komentar(a)
Marinko Radulović, Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Marinko Radulović, Predrag Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 23.06.2015. 15:07h

Druga faza Novog studentskog doma biće renovirana tokom ljetnjeg raspusta, a vrijednost radova je 246 hiljada eura.

Ministar prosvjete Predrag Bošković i izvršni direktor konzorcijuma „LD Gradnja“ - “Ramel“ Marinko Radulović danas su potpisali Ugovor o adaptaciji II faze Novog studentskog doma u Podgorici.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, adaptacija Studentskog doma realizuje se u okviru projekta “Visoko obrazovanje i istraživanje za inovacije i konkurentnost”.

Bošković je, nakon potpisivanja ugovora, podsjetio da je prošle godine u rekonstrukciju studentskih domova u Podgorici, Nikšiću, Kotoru i na Cetinju uloženo skoro milion eura.

“Bošković je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja Ugovora i kazao da je za rekonstrukciju II faze Novog studentskog doma u Podgorici izdvojeno 246 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

On je rekao da se nada da će studentski domovi u Crnoj Gori, s obzirom na uspješnu saradnju Ministarstva prosvjete i Svjetske banke, uskoro postati najkvalitetniji u regionu.

Kako se navodi, od kredita te banke realizuju se još neke aktivnosti sa ciljem unaprjeđenja kvaliteta studentskog i učeničkog standarda, poput izgradnje Univerzitetke dvorane, proširenja kapaciteta Studentskog doma u Nikšiću i mogućnosti preseljenja Studentskog doma u Beranama u prostorije boljeg kvaliteta.

Radulović je, kako piše, izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa Ministarstvom prosvjete i nadu da će ona biti nastavljena.