NEĆE DA KAŽU ZAŠTO

FSCG raskinuo ugovor sa MA: Na gostovanja preko hrvatskog prevoznika

Prema nezvaničnim informacijama, nacionalna aviokompanija, koja je bila i sponzor FSCG, nije viže željela da prevozi “hrabre sokole” po cijenama nižim od važećih
51 pregleda 29 komentar(a)
Montenegro erlajns, Foto: Boris Pejović
Montenegro erlajns, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.02.2019. 17:07h

Fudbalski savez Crne Gore (FSCG) raskinuo je u martu ugovor sa nacionalnom aviokompanijom “Montenegro erlajns” (MA), pa “hrabri sokoli” idu na gostujuće utakmice avionima    hrvatskog prevoznika.

Sekretar FSCG Momir Đurđevac kazao je da su sa aviokompanijom “Trade Air” sklopili ugovor do kraja kvalifikacija i da su sa njima nedavno putovali na utakmicu sa Švedskom.

On nije želio da govori o tome zašto je raskinut ugovor sa nacionalnom aviokompanijom, ali tvrdi da je FSCG “imao želju da leti  avionom svoje države”.

“Cilj nam je bio, što je negdje i logično, da reprezentaciju naše zemlje vozi crnogorska firma, ali na kraju nijesmo uspjeli da se dogovorimo. To je sve što mogu da vam kažem”, rekao je Đurđevac “Vijestima”.

Iz MA od četvrtka nijesu odgovarali na pitanja “Vijesti”, između ostalih i zašto je ugovor raskinut.

Prema nezvaničnim informacijama, nacionalna aviokompanija, koja je bila i sponzor FSCG, nije više željela da prevozi “hrabre sokole” po cijenama nižim od važećih.

Zbog toga su, navodno, u FSCG odlučili da raskinu ugovor, a potom prihvate jeftiniju ponudu hrvatske kompanije.

Đurđevac tvrdi da su cijene aranžmana hrvatske i crnogorske kompanije približno iste. On je rekao da ne može da kaže tačnu cijenu, jer je riječ o “poslovnoj tajni”. Pojasnio je da će avionima kompanije “Trade Air” letjeti na još dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Đurđevac je kazao da ne zna da li će sa istom kompanijom nastaviti da sarađuju i ubuduće.