Predloženi članovi Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije

Odbor za antikorupciju je većinom glasova odlučio da predloži da kandidati za članove Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije budu Vanja Ćalović, Ristan Stijepović, Radule Žurić, Goranka Vučinić i Bojan Obrenović
98 pregleda 0 komentar(a)
korupcija, Foto: Shutterstock.com
korupcija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 23.06.2015. 10:47h

Vanja Ćalović, Ristan Stijepović, Radule Žurić, Goranka Vučinić i Bojan Obrenović kandidati su za članove Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije.

Predlog liste od pet kandidata za članove Savjeta utvrdio je danas skupštinski Odbor za antikorupciju.

Članove Savjeta bira parlament, na predlog Odbora za antikorupciju. Oni se biraju na četiri godine i mogu biti birani najviše dva puta.

Na javni poziv stiglo je deset prijava. Komisija je utvrdila da kandidati Marina Jovićević i Ljuiđ Junčaj ne ispunjavaju zakonske uslove, dok je Ivo Đoković povukao prijavu.

Razgovor sa kandidatima je obavljen 11. juna i na osnovu toga Komisija za sprovođenje izbora je sačinila listu od pet kandidata za izbor članova Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije većinom od najmanje četiri glasa.

Komisija je predlog dostavila Odboru za antikorupciju, radi predlaganja Skupštini.

Odbor je danas većinom glasova (9 za, 1 protiv) odlučio da predloži da kandidati za članove Savjeta Agencije za sprječavanje korupcije budu Ćalović, Stijepović, Žurić, Vučinić i Obrenović.

Kandidati za ovu funkciju su bili Zlatko Vujović i Šefko Crnovršanin.

Bonus video: