Samardžić: Obrazovanje budućih lidera od posebnog značaja

U sklopu odbrambene saradnje sa SAD, potpukovnici Mališić i Pavlović su pohađali komandno štabno usavršavanje na koledžima Kopnene vojske, odnosno Vazduhoplovstva SAD, dok je zastavnik Kojić pohađao Akademiju za glavne podoficire Kopnene vojske SAD
113 pregleda 0 komentar(a)
Veljko Mališić, Nenad Pavlović, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Veljko Mališić, Nenad Pavlović, Dragan Samardžić, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 22.06.2015. 17:37h

Potpukovnici Veljko Mališić i Nenad Pavlović i zastavnik Vladan Kojić uspješno su završili jednogodišnje usavršavanje na odbrambenim koledžima u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Kako je saopšteno iz Minisatrstva obrane, njih je danas primio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), Dragan Samardžić.

U sklopu odbrambene saradnje sa SAD, potpukovnici Mališić i Pavlović su pohađali komandno štabno usavršavanje na koledžima Kopnene vojske, odnosno Vazduhoplovstva SAD, dok je zastavnik Kojić pohađao Akademiju za glavne podoficire Kopnene vojske SAD.

“Čestitajući im postignuti uspjeh, Samardžić je naglasio značaj stalnog usavršavanja pripadnika VCG na prestižnim odbrambenim koledžima u SAD, i istakao da je obrazovanje budućih lidera od posebnog značaja”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Samardžić, kako piše, očekuje da će znanja i iskustva koja su stekli tokom usavršavanja koristiti u budućem radu i primjenjivati ih u praksi.

Bonus video: