SPN Podgorica: Nadležni da očiste deponiju ispod brda Trijebač

Odbor SNP Glavnog grada smatra da je neophodno preduzeti potrebne mjere i aktivnosti u cilju identifikovanja osoba koje nesavjesno odlažu otpad, ali i utvrditi odgovornost nadležnih gradskih službi
274 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2015. 14:12h

Na putu Podgorica - Piperi, na tri kilometra od centra grada, magistrani put ispod brda Trijebač, formirana je divlja deponija od šuta, raznog smeća i leševa uginulih životinja, a nadležne službe nijesu preduzele bilo kakve mjere kako bi se to spriječilo, saopštili su iz SNP Podgorica.

Kako navode u saopštenju njima su se obratili mještani Pipera ukazujući na problem uz napomenu da je divlja deponija formirana prije nekoliko nedjelja, kao i da je smeća svakim danom sve više.

"Posebno iznenađuje i zabrinjava činjenica da niko iz gradskih vlasti nije reagovao na ovu divlju deponiju, uklonio je ili zabranio dalje lagerovanje otpada. Jedini odgovorni za ovu svojevrsnu ekološku nepogodu su preduzeća Čistoća DOO Podgorica i Komunalna policija u čijem je opisu posla i uklanjanje i zabrana ovakvih deponija. Odgovorni, međutim, nijesu preduzeli nikakve mjere kako bi se ovo spriječilo", navodi se u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada smatra da je neophodno preduzeti potrebne mjere i aktivnosti u cilju identifikovanja osoba koje nesavjesno odlažu otpad na pomenutoj lokaciji, ali i utvrditi odgovornost nadležnih gradskih službi, prvenstveno Komunalne policije i nadležnih u preduzeću Čistoća DOO, kako se ovakve negativne pojave više ne bi dešavale.

Galerija

Bonus video: