Posjete pacijentima u Kliničkom centru od danas tri sata dnevno

Iz KCCG je saopšteno da u Klinici za infektivne bolesti i Akušerskom odjeljenju sa jedinice za novorođenčad posjete nijesu dozvoljene, a u odjeljenjima za intenzivnu njegu ograničene i po posebnim kriterijumima
355 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2015. 10:19h

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Crne Gore od ponedjeljka, 22. juna, biće dozvoljene od 14 do 17 sati.

Iz KCCG je saopšteno da u Klinici za infektivne bolesti i Akušerskom odjeljenju sa jedinice za novorođenčad posjete nijesu dozvoljene, a u odjeljenjima za intenzivnu njegu ograničene i po posebnim kriterijumima.

S druge strane, posjete u Centru za kardiohirurgiju organizovaće se od 14 do 16 sati.

“U posjeti ne mogu biti više od dvije osobe u isto vrijeme, a djeci mlađoj od 10 godina nije dozvoljena posjeta”, piše u saopštenju.

Direktor KCCG Ranko Lazović pojasnio je da je menadžment dužan da obezbjedi zaposlenima nesmetan rad, “što je bilo dovedeno u pitanje dosadašnjim terminom posjete”.

On je naglasio da se pacijentima poslije 17 sati dijeli terapija i večera, obavljaju prevoji i dijagnosti...

Dosadašnja organizacija posjeta, prema riječima Lazovića, otežavala je i održavanje higijene.

“Novina je da pored pacijenata u isto vrijeme mogu biti umjesto jedne, najviše dvije osobe”, rekao je.

Lazović je naglasio da je procedura za dobijanje propusnice ista- prilikom upisa u bolnicu pacijent dobija karticu, na kojoj je ispisan i naziv odjeljenja gdje je dozvoljen pristup.

“U slučaju zloupotrebe kartice ista će biti oduzeta a u slučaju gubitaka ili oštećenja pacijent je dužan da nadoknadi izradu nove”, zaključio je Lazović.

Bonus video: